Ђокић види јединство Српске око питања имовине, без Бореновића и Вукановића

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је јединство Српске по питању имовине од изузетне важности, те да мора да услиједи одлучан и јединствен одговор из Српске о томе.

петак, април 21, 2023 / 18:29

Ђокић је, након након састанка лидера политичких странака из Републике Српске са предсједником Републике Милорадом Додиком у Бањалуци, истакао да постоје базна питања на којима не може бити подјела него мора бити максимално јединство.

"Мора да услиједи одлучан одговор, јединствен и усаглашен из Републике Српске по том питању, како би се тај неправедан ток који је неко наметнуо и процес који су започели борећи се против Српске, дефинитивно или зауставио или одбацио и преусмјерио у неки други правац. Ако се то не деси онда је Република Српска приморана, а то ова изјава и говори, да усмјери своје активности на другачији политички начин", рекао је Ђокић новинарима.

Он је додао да политички лидери присутни на данас одржаном састанку одбацују изјаву бошњачких политичких представника из ФБиХ о питању имовине.

"Јер она је ултиматум који је дат Републици Српској и неким другим институцијама и у БиХ и сматрамо да један такав однос апсолутно је непримјерен и зато не само да га не подржавамо, него напротив не желимо у њему на било какав начин да учествујемо", додао је Ђокић.

Он је навео да је значајно да ће органи политичких странака наведено питање размотрити, чиме му се даје додатна димензија важности.

"Уколико послије овог не би били спремни да разумију ставове Републике Српске ми морамо предузимати друге кораке који ће даље усмјеравати политику и будућност Републике", рекао је Ђокић.

Додик је данас сазвао консултативни састанак поводом заузимања става о имовини Српске са освртом на изјаву о имовини коју су потписали бошњачки политички представници из Сарајева.

Састанку су присуствовали и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједници ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, НПС-а Дарко Бањац, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НДП-а Бојан Шапурић.

На састанак је дошао и вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, док се нису одазвали представници ПДП-а и Листе за правду за ред.Оставите одговор