БЛ-БГ: Осам бициклиста повријеђено, трка сутра креће од аутодрома у Залужанима

Куваља је истакао да је у паду повријеђено осам бициклиста, од чега два теже, истичући да имају, према посљедној информацији, лом ребара. Несрећа се десила на релацији између Прњавора и Друговића на ауто-путу "9. јануар".

петак, април 21, 2023 / 18:37

Трећа етапа бициклистичке трке "Београд-Бањалука" настављена је након што је била прекинута на пола сата због пада већег броја бициклиста, рекао је Срни директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља.

Куваља је рекао да се

"Трка је била прекинута 30 минута. Био је велики пад, 50 такмичера је пало. Пет кола хитне помоћи је одвезло по два-три такмичара. То је дио бициклизма. Ми се искрено надамо да неће бити тежих повреда", рекао је Куваља.

Он је рекао да је један такмичар са озбиљнијом повредом на Ургентном центру у Бањалуци, док су остали збринути у Прњавору и Лакташима.

"Желим захвалити свим болницама, домовима здравља Прњавора и Лакташа, дошли су у року неколико минута и то показује озбиљност њиховог рада", рекао је Куваља.

Он је рекао да су такмичари прошли Приједорску петљу и насеље Туњице и да се налазе најближе Бањалуци, те да сутра трка долази око 15.00 часова на аутодром у Залужанима.

Традиционална бициклистичка трка "Београд-Бањалука" кренула је из Београда у сриједу, 19. априла, а у трци учествује 175 бициклиста из 30 земаља.Оставите одговор