Знакови поред пута – четвртак

Знак забране саобраћаја бициклима који се налази на десетак метара од рампе на Бањ брду и инфо табле која се налази код рампе, а која говори о бициклистичкој стази.


Ко о чему, Невладинићи о БиХ (никад, али никад о Српској, ако баш не мора)

Примјетићете да се тзв. "НВО сектор" који финансирају земље агресори из НАТО-банде, али и из ЕУ-јалије, дослиједно придржавају политике тих земаља, па се увијек уједињују на нивоу тзв. БиХ, а никада на оном гарантованом Дејтоном – на нивоу Републике Српске, који је и пречи и битнији…


Два точка у глави: 17. БЛ бициклијада (наравно латиницом)

ЕУ инфо центар у партнерству са Центром за животну средину организује 17. Бањалучку бициклијаду у оквиру Европске седмице мобилности у суботу 22. септембра. Бициклијада се организује уз подршку Иницијативе грађана Бањалучка критична Маса и удружењем Ски Тим Олимпик.


Брдски бициклизам

Интернет издање магазина "Национална геoграфија", уврстило је босанска и херцеговачка брда и планине међу најбоље дестинације за авантуристички туризам на свијету.Брдски бициклизам, конкретно.


Опљачкани српски бициклисти у Будимпешти

Комби репрезентације Србије у бициклизму обијен је на паркингу хотела у Будимпешти у ноћи између суботе и недјеље и из њега су однесени сви бицикли, сви карбонски точкови и резервни алуминијски точкови.


БЛ-БГ: Осам бициклиста повријеђено, трка сутра креће од аутодрома у Залужанима

Куваља је истакао да је у паду повријеђено осам бициклиста, од чега два теже, истичући да имају, према посљедној информацији, лом ребара. Несрећа се десила на релацији између Прњавора и Друговића на ауто-путу "9. јануар".


Бициклисти из Костајнице возе до Доње Градине у сјећање на жртве концлогора Јасеновац

Из Костајнице је јутрос кренуло више од 60 бициклиста на "Пут сјећања" до Доње Градине, који је посвећен свим жртвама одведеним у усташке логоре Доњу Градину и Јасеновац гдје им се изгубио сваки траг.


Само да га прислоним

У овом призору из Бање Луке, најбитније је да је бицикл везан, а да је знак послужио сврси и заштитио пјешаке од саобраћаја упозоравајући возача на себе физичким дјеловањем.


Специјално, вишеетапно и паралелно: Почела бициклистичка трка Београд – Бања Лука

22. априла, у 12 сати у Београду, почела је бициклистичка трка до Бање Луке. Натјече се 25 екипа из 35 земаља свијета. Прва етапа је до Шапца, друга етапа стартује из Обреновца до Бијељине. Трећа етапа полази из Бијељине, преко пролазног циља у Шековићима, а завршава се у Власеници. Четврта етапа стартује из Приједора , кроз пролазни циљ у Градишци и биће завршена у Бањалуци 25 априла.


Мистерија аматерског бициклистичког свјетског првенства у Бањој Луци: Толико аматерски да се не зна да ли је договорено организовање

Нова администрација Града Бањалука тврди да ни прошла ни садашња администрација није дала сагласност за одржавање Свјетског првенства у бициклизму.


Европске вриједности: Како у БН може ћирилицом и без заставе ЕУ?

Преко 150 бијељинских бициклиста свих узраста учествовало је данас у педалању дугом око десет километара од канала Дашница до Еко-визитор центра "Језера" и тако се придружило обиљежавању Европске седмице урбане мобилности.


Тврђава бициклизма

Испред некадашњег Врбашког града у Бањој Луци, данас познатијег по исквареној њемачкој именици за Замак, односно Кастел, направљена је стаза за брдске бицикле.