Зима није изговор: Критична маса позива на бучну вожњу бициклом

У петак, 23. фебруара од 18.00 часова одржаће се пета Бањалучка критична маса (БКМ), са окупљањем у парку Петар Кочић од 17.30 часова. Након вожње, у 19.15 часова у Дому омладине одржаће се пројекција филма "Брзина живота".

четвртак, 22 фебруара, 2018 / 10:43

Сви грађани који се тада нађу у Бањој Луци позвани су да учествују у вожњи на својим двоточкашима и да погледају филм како би заједно показали да бициклизам и зими живи у нашем граду.

БКМ жели да укаже на свакодневне препреке у вожњи бициклом кроз Бањалуку, али и за пјешаке. Стазе за бициклисте су ријетке и зими често неочишћене, баш као и ивице коловоза куда би бициклисти требало да се крећу. Пјешачки прелази и прелази за бициклисте су често затрпани снијегом који је згуран за коловоза. Овом вожњом апелујемо на све учеснике у саобраћају и надлежне службаме за одржавање инфраструктуре да се више пажње обрати на безбиједност бициклиста у граду током зиме.

Након вожње, са почетком у 19.30 часова у Дому омладине сви учесници су позвани да присуствују приказивању дугометражног филма на тему бициклизма. Сви они који нису у могућности да учествују у критичној маси су такође добродошли.

Ако и Ви желите да Бањалука поново буде град по мјери бициклиста, придружите нам се на БКМ#05. За вожњу се обуците топло, понесите музику и звучнике, пиштаљке или друга клепетала, и не заборавите добро расположење и бициклистички ентузијазам! Заједно смо видљивији, бучнији и сигурнији!

"Бањалучка критична маса (БКМ) је мјесечни догађај који окупља љубитеље и кориснике бицикла с циљем уживања у заједничкој вожњи, промовисања бицикла као превозног средства, образовања и информисања бициклиста и осталих учесника у саобраћају те заговарања унапређења бициклистичке инфраструктуре."