Бања Лука: Биће паркинга и за бицикле

Као један од корака унапређења бициклистичког саобраћаја у граду, Градска управа планира изградњу паркинга намијењених за бицикле. Рекла је то за медије координатор за аналитику и односе са јавношћу у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Данира Пипић-Манојловић. "Почетком 2011. године израђени су урбанистичко-технички услови који су предвидјели око 30 локација које […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 09:40

Као један од корака унапређења бициклистичког саобраћаја у граду, Градска управа планира изградњу паркинга намијењених за бицикле.

Рекла је то за медије координатор за аналитику и односе са јавношћу у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Данира Пипић-Манојловић.

"Почетком 2011. године израђени су урбанистичко-технички услови који су предвидјели око 30 локација које ће бити уређене за паркирање бицикала. Послије реализације прве фазе изградње бициклистичких трака и стаза која је у току, приступиће се и изградњи поменутих паркинга. Реализацијом овог пројекта побољшаће се услови одвијања бициклистичког саобраћаја у граду" – истакла је Пипић-Манојловић.

Додала је да паркинг мјеста за бицикле постоје у парку "Петар Кочић", код главне поште и уз трговачке центре.