Опљачкани српски бициклисти у Будимпешти

Комби репрезентације Србије у бициклизму обијен је на паркингу хотела у Будимпешти у ноћи између суботе и недјеље и из њега су однесени сви бицикли, сви карбонски точкови и резервни алуминијски точкови. Српски бициклисти због тога нису стартовали у другом дијелу "Средњоевропске трке" у категорији 1.2 у главном граду Мађарске и вратили су се у […]

понедељак, 25 јула, 2011 / 07:01

Комби репрезентације Србије у бициклизму обијен је на паркингу хотела у Будимпешти у ноћи између суботе и недјеље и из њега су однесени сви бицикли, сви карбонски точкови и резервни алуминијски точкови.

Српски бициклисти због тога нису стартовали у другом дијелу "Средњоевропске трке" у категорији 1.2 у главном граду Мађарске и вратили су се у Србију, јављају београдски медији.

Вођа репрезентације Србије Мирољуб Крстић истакао је да је "ово велики ударац не само у материјалном погледу, већ и у такмичарском, јер је сезона у пуном јеку, а сваки дан изгубљеног тренинга је ненадокнадив, а такође тешко је возити на новом бициклу".

Полиција је обавила увиђај, прво жандармерија, па и полицајци у цивилу, узети су отисци прстију из комбија и покренута је истрага.

Млади менаџер "Партизана" Душан Бановић рекао је да "не каже узалуд народ да лопови ударају прво на сиротињу".

"Једва смо сакупили новац да набавимо добре бицикле, а сада су наши репрезентативци Есад Хасановић, Драган Спасић и Филип Павловић остали без њих. Украли су и одличне бицикле Жолту Деру и Горану Шмелцеровићу из крагујевачког `Радничког` и нешто слабији модел Марку Станковићу из краљевачког `Металца`", истакао је Бановић.

Селектор Радиша Чубрић не може да сакрије очајање.

"Не могу да верујем како нас је ове сезоне потерао малер. Прво се повредио Дер на трци у Грчкој и паузирао је скоро два месеца. Потом су се на трци `Кроз Србију` повредили Спасић, Стевић и Јовановић и репрезентација је била десеткована скоро месец и по дана. Ова крађа може да нас дотуче", рекао је Чубрић.