Специјално, вишеетапно и паралелно: Почела бициклистичка трка Београд – Бања Лука

22. априла, у 12 сати у Београду, почела је бициклистичка трка до Бање Луке. Натјече се 25 екипа из 35 земаља свијета. Прва етапа је до Шапца, друга етапа стартује из Обреновца до Бијељине. Трећа етапа полази из Бијељине, преко пролазног циља у Шековићима, а завршава се у Власеници. Четврта етапа стартује из Приједора , кроз пролазни циљ у Градишци и биће завршена у Бањалуци 25 априла.

четвртак, 22 априла, 2021 / 12:29

Учествују чувени бициклистички тимови. Испоставило се да је интересовање највећих свјетских тимова ове године понајвеће, те свакако треба издвојити тимове из Шпаније, Италије, Њемачке, Парагваја, Русије, Пољске, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, а ту су и национални тимови Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније и Србије.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ова петнаеста трка по реду, бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга. Куваља је такође нагласио да за локалне заједнице кроз које етапе пролазе, трка више нема само спортску већ и економску и туристичку димензију. Шабац, Обреновац и Приједор ће ове године први пут у историји Трке бити етапна мјеста.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.