Стевандић и Ђокић са кинеским амбасадором

Амбасодор Народне Републике Кине, Њ.Е. Ји Пинг се у Бањалуци данас састао предсједником Уједињене Српске др Ненад Стевандићем и са предсједником Социјалистичке Партије Петром Ђокићем.

понедељак, новембар 7, 2022 / 18:11

На састанку се разговарало о актуелним политичким темама али и о развојним пројектима због којих је данас у Бањалуци отворена и Канцеларија привредне коморе Народне Републике Кине. Амбасадор Пинг се пригодим поклонима захвалио на честиткама које су предсједници упутили поводом 20. конгреса Комунистичке Партије Кине.

Поводом тренутне ситуације на Косову и Метохији предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић, огласио се на Твитеру и осудио лицемјерно понашање европских званичника који на кршење људских права од стране Аљбина Куртија одговарају покушавањем наметања одлука предсједнику Србије Александру Вучићу, које за циљ имају капитулацију Републике Србије.

"Не могу разумјети зашто европа толерише Куртија највећег балканског екстремисту, а Александра Вучића који је најкоректнији посвећен миру гура у немогућу позицију да бира између понижења и одбране властитог народа.Европа на прагу самоубилачке мисије. Подршка српској браћи са Косова” стоји у саопштењу Стевандића.Оставите одговор