Стевандић: Операција Олуја је срамота за Хрватску и међународну заједницу 

"Смисао и циљ "Олује" било је системско уништавање српског народа у Хрватској, и с пуним правом могу тврдити да Олуја није само срамота хрватског народа, већ цијеле међународне заједнице, која је заједно са Хрватском "Олују" и испланирала, а касине, кроз срамотне судске процесе је опрала руке од овог злочина" изјавио је предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментаришући 27. година од хрватске операције "Олуја".

Само у Србији се прича шта хоћеш: Хрватска спороводи вербални деликт за критику свог напада на зоне под заштитом УН

Хрватска полиција започела је криминалистичку истрагу након што је начелник Борова Зоран Баћановић на "Фејсбуку" објавио фотографију са обиљежавања Дана сјећања на страдале Србе у хрватској војној акцији "Олуја" на којој се види транспарент "Олуја – злочин који још траје".


Институт за европске студије: Шизофрено присуство Израела и Црне горе у Книну

Александар Гајић из Института за европске студије оцјењује као контрадикторне и шизофрене потезе Израела и Црне Горе у вези са прославом хрватске војно-полицијске акције "Олуја" у Книну, у којој је, према подацима Комесаријата за избјеглице Србије, протјерано 250.000 крајишких Срба, 1.856 је убијено, а 836 воде се као нестали, а која се у Хрватској обиљежава као "дан побједе и домовинске захвалности".Додик позива у Книн у Бачкој Паланци

Пред изборе нагло постану битни неки догађаји, који се иначе отаљају. Тако и Влада Српске већ одавно тражи да се новинари акредитују и обезбјеђује им превоз на догађај који би требао обиљежити ентичко чишћење Републике Српске Крајине.


Олуја и послије Олује*

Неоправдано запостављени у политичким говорима и свештеничким молитвама, раме уз раме са сапатницима из Лике, Баније, Кордуна и Славоније, Срби су за само два мјесеца 1995. године, на самом крају рата, збрисани и из западне Крајине. Тадашње Републике Српске."Пријатељи суда" позивају на преиспитивање закључака пресуде Готовини и Маркачу

Група од 12 америчких, канадских и британских правних и војних стручњака позвала је Жалбено вијеће Хашког трибунала да на основу њиховог стручног мишљења преиспита закључке првостепене пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу о незаконитиом гранатирању током војне акције "Олуја" 1995. године.