Србијагас преузима Бијељина-гас

Србијагас је преузео 80 одсто удјела у компанији Бијељина-гас, основаној 2009. године ради гасификације града, изјавио је бијељински адвокат Милош Стевановић.

субота, 27 априла, 2019 / 20:12

– Србијагас има намјеру да заврши пројекат гасификације Бијељине врло брзо, а стратегија компаније је дугорочнија и обухвата ширење пословања у региону, тако да Република Српска има част и задовољство да дочека једног од највећих српских инвеститора – рекао је Стевановић, који је и савјетник генералног директора компаније Душана Бајатовића и Србијагаса за инвестиције компаније у Републици Српској и БиХ.

Према његовим ријечима, до сада је власник Бијељина-гаса 80 одсто била друштвена компанија Нови Сад-гас, а 20 одсто град Бијељина.

– Партнер из Новог Сада је последње три-четири године имао потешкоћа када је у питању финансирање пројекта, а био је дужан и Србијагасу, тако да је фактички Србијагас за дио дугова купио компанију Бијељина-гас – рекао је Стевановић.

Он је додао да је у Бијељина-гас већ постављена нова управа и формиран Управни одбор у којем град Бијељина има једног представника, а Србијагас четири.

Како каже гасовод од Шепка до Бијељине дуг је 24 километра и може врло брзо да буде пуштен у рад, и додаје да је мрежа гасовода од 320 километара у граду функционална. Вриједност пројекта гасификације у Бијељини је 30 милиона евра.

Изградња гасоводне мреже у Бијељини почела је крајем 2009. а упркос најавама није завршена ни у једном од рокова који су навођени. Постојали су спорови са републичком влашћу која је концесију за изградњу магистралног гасовода до Шепка дала тек 2016. али упркос најавама да гас „само што није“ ни до данас није било ништа.Оставите одговор