Додик предао СНСД у Добоју Обрену Петровићу, Јеринић каже да нису прелетачи већ слободњаци

Милорад Додик је распустио Градски одбор Савеза независних социјалдемократа у Добоју и за повјереника СНСД у овом граду именовао "пребјега” из СДС, бившег градоначелника Обрена Петровића.

субота, април 27, 2019 / 19:23

Према документу СНСД са Додиковим потписом именовано је повјереништво странке за Добој, које има 52 члана.

Поред Обрена Петровића на овом списку су и Урош Гостић, један од ветерана политичке сцене у РС и по многима кључни човјек за постизање нагодбе Додик – Петровић. На списку су и градоначелник Добоја, донедавни СДС-овац Борис Јеренић, Сања Вулић једна од фавориткиња добојског СНСД, бивша народна посланица Јасна Лукић (СНСД), те потпредсједник Скупштине града Милош Букејловић и Нина Букејловић, донедавна СДС-овка.

Оно што упа­да у очи је да у по­вје­ре­ни­штву не­ма по­сла­ни­ка у На­род­ној скуп­шти­ни РС Да­ни­је­ла Јо­ши­ћа и Не­бој­ше Ма­ри­ћа, ко­ји су по­сла­нич­ке ман­да­те осво­ји­ли као кан­ди­да­ти СДС-а, али ко­је је ли­дер ове стран­ке Ву­ко­та Го­ве­да­ри­ца ка­сни­је ис­кљу­чио из стран­ке, као и Обре­на Пе­тро­ви­ћа и Бо­ри­са Је­ри­ни­ћа.

Јеринић, који је и градоначелник Добоја, каже да ће прва сједница повјереништва бити одржана одмах након васкршњих празника, а присуствоваће јој предсједник и потпредсједник СНСД-а Милорад Додик и Жељка Цвијановић.

Он је поручио да ће ова политичка опција бити најјача на подручју Добоја.

Јеринић каже да је изненађен коментарима у појединим медијима да су "у повјереништво именовани и пребјези из добојског СДС-а", подсјетивши да је добојски одбор СДС-а распуштен и да су његови чланови већ седам мјесеци без политичког ангажмана.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор