Спасимо дјецу од културног геноцида: Влада Српске, шеста сједница, прво латиничење

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 6. сједници, у Бањој Луци, Нацрт закона о ликвидационом поступку, мада је највидљивија ликвидација језичког поноса.

четвртак, 31 јануара, 2019 / 13:00

Фондација „Спасимо дјецу“ је толико узвишена и надређена домаћој власти, језику и писму; да не само да се не смије превести на српски, већ би писање „Сејв д чилдрен“, тек био неописиви гријех у умовима оних који пишу азбуком само јер им рад у државним установама то неписаним законима прописује.

Но, ови што изговарају Новак Доковик, Владе Дивак и слично; само задовољно гледају духовно ропство које су произвели у Срба. Даље саопшење у цјелости, само са наглашеним симптомом рака латиничења у извршној власти српске државе западно од Дрине.

Од ликвидације предузећа, до нове православне цркве на државном земљишту у Рудом

Закон о ликвидационом поступку у примјени је од 2002. године, није мијењан, нити допуњаван од дана доношења. Министарство правде Републике Српске, као овлаштени обрађивач овог закона, примило је Иницијативу Привредне коморе Републике Српске и окружних привредних судова у Републици Српској, да је потребно приступити измјенама и допунама овог закона, односно доношењу новог закона. Наиме, главни разлог за доношење новог закона је потреба да се ликвидациони поступак учини ефикаснијим и бржим, те економичнијим са што мањим трошковима.  

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о примјени Правилника о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе у Републици Српској. Влада је сагласна да се, из Буџета Министарства управе и локалне самоуправе за 2019. годину, издвоје средства у износу од 300.000,00 КМ, за суфинансирање пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о утврђивању основице и коефицијента висине исплате мјесечних примања за 2019. годину предвиђених Законом о заштити цивилних жртава рата, Одлуку о висини основице за обрачун примања за 2019. годину предвиђених Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, Одлуку о висини основице за обрачун годишњег борачког додатка за 2018. годину, те Одлуку о висини основице за обрачун мјесечног борачког додатка за 2019. годину.

Основице за обрачун примања из области борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата за 2019. остају непромијењене у односу на претходну годину.

Влада Републике Српске усвојила је Акциони план за примјену Конвенције Савјета Европе о спречавању и сузбијању насиља над женама и насиља у породици у Републици Српској у периоду 2019-2020. година, као и Акциони план за унапређење положаја жена на селу у Републици Српској за период 2019-2020. година.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о сарадњи Министарства просвјете и културе са невладином организацијом Save the Children (за сјеверозападни Балкан). Влада је овластила министра просвјете и културе Републике Српске да потпише Меморандум о разумијевању са овом организацијом.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о преносу права својине на непокретности на општину Рудо. Ријеч је о земљишној парцели чија права својине Влада Републике Српске преноси на општину Рудо. На парцели је планирана изградња вјерског објекта – православног  храма.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *