Вишковићева влада 169. пут: Министарству привреде три милиона КМ за подстицаје

Влада Републике Српске усвојила је данас, на 169. сједници, у Бањалуци, Нацрт Закона о измјенама и допунама Закона о туризму, којим се прописује поступак додјеле туристичких ваучера у Републици Српској.


Вишковићева влада 165. пут: Од усклађивања пензија, преко аудиовизуелног стваралаштва до Аеродрома Требиње

Влада Републике Српске донијела је данас, на 154. сједници у Бањалуци, Одлуку о ванредном усклађивању општег бода и пензије. Овом Одлуком je предвиђено да се општи бод и пензије ванредно ускладе тако да се повећају за 0,64 % почев од 01. јануара 2022. године.



Новости са 141. засједања Вишковићеве владе

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 141. сједници, у Бањалуци, Нацрт закона о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица којим се стварају претпоставке за уређење тржишта у овој области.


Вишковићева влада 140. пут: Уредба о стратешким документима и нешто културе

Овом уредбом уређују се процедуре израде и структура стратешких докумената, усклађивање стратешког планирања са буџетским планирањем, праћење, извјештавање и вредновање стратешких докумената и друга питања од значаја за стратешке документе у Републици Српској.



Ребалансеро: 136. сједница Вишковићеве владе

Влада Републике Српске разматрала је данас на 136. сједници и утврдила Ребаланс буџета за 2021. годину, чији је оквир 4.016 милиона КМ (четири милијарде 16 милиона), што представља увећање од 221 милион КМ, односно 5,8% више у односу на планирани буџет за 2021. годину.


Азбуковаскрсеније: Влада Српске утврдила приједлог закона о очувању српског писма

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 135. сједници, у Бањалуци, Приједлог закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма, по хитном поступку, а којим се уређују систем заштите, очувања и начин коришћења језика српског народа и ћириличког писма у Републици Српској као нематеријалног културног насљеђа, односно културног добра од изузетног значаја.


Вишковићева влада 133. пут: О прерађивачкој индустрији, наводњавању и 15.000 КМ за Кочићев збор

Влада Републике Српске прихватила је данас, на 133. сједници, у Бањалуци, Информацију о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању у првој половини 2021. године, а као свете латиничне ријечи озваничила КОВИД-19 и Астра Зенека.