Новости са 141. засједања Вишковићеве владе

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 141. сједници, у Бањалуци, Нацрт закона о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица којим се стварају претпоставке за уређење тржишта у овој области.


Вишковићева влада 140. пут: Уредба о стратешким документима и нешто културе

Овом уредбом уређују се процедуре израде и структура стратешких докумената, усклађивање стратешког планирања са буџетским планирањем, праћење, извјештавање и вредновање стратешких докумената и друга питања од значаја за стратешке документе у Републици Српској.

Ребалансеро: 136. сједница Вишковићеве владе

Влада Републике Српске разматрала је данас на 136. сједници и утврдила Ребаланс буџета за 2021. годину, чији је оквир 4.016 милиона КМ (четири милијарде 16 милиона), што представља увећање од 221 милион КМ, односно 5,8% више у односу на планирани буџет за 2021. годину.


Азбуковаскрсеније: Влада Српске утврдила приједлог закона о очувању српског писма

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 135. сједници, у Бањалуци, Приједлог закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма, по хитном поступку, а којим се уређују систем заштите, очувања и начин коришћења језика српског народа и ћириличког писма у Републици Српској као нематеријалног културног насљеђа, односно културног добра од изузетног значаја.


Вишковићева влада 133. пут: О прерађивачкој индустрији, наводњавању и 15.000 КМ за Кочићев збор

Влада Републике Српске прихватила је данас, на 133. сједници, у Бањалуци, Информацију о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању у првој половини 2021. године, а као свете латиничне ријечи озваничила КОВИД-19 и Астра Зенека.
Вишковићева влада 129. пут: Наступило је доба ДОБ-а

Влада Републике Српске усвојила је данас, на 129. сједници у Бањалуци, Документ оквирног буџета Републике Српске (ДОБ) као основу за припрему и израду буџета. ДОБ је документ средњорочног планирања, који треба да постави стратешки оквир и горње границе ресурса унутар којих би се требао припремати годишњи буџет.


Вишковићева влада, 128. пут: Утврђен мањи прилив средстава у буџет за три одсто

Влада Републике Српске усвојила је на 128. сједници, у Бањој Луци, Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Републике Српске за период 01.01.2021. до 31.03.2021. године. Према подацима презентованим у извјештају приходи и примици остварени у износу од 917.1 милион КМ, мањи су за 3% од планираних Буџетом за прва три мјесеца 2021. године.


127. сједница Вишковићеве владе: Списак неразвијених и изразито неразвијених (фртаљ) општина

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 127. сједници, у Бањалуци, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о пензијском резервном фонду Републике Српске, те је доставила табелу у којој су изразито неразвијене општине, углавном оне фртаљ општине које ОХР брани да укинемо и припојимо другим, већим општинама.