Шкртица: Додик каже да Српска не намјерава да дијели имовину са државном заједницом БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава Народну скупштину у доношењу закона о непокретној имовини јер Српска нема намјеру да имовину дијели са БиХ нити се она може отети противуставним одлукама Уставног суда БиХ.

уторак, 27 децембра, 2022 / 13:45

Додик је подсјетио да је питање имовине ријешено Дејтонским мировним споразумом и Уставом.

"Немамо намјеру да ту имовину дијелимо са БиХ, нити нам се она може отети антидејтонским насиљем и противуставним одлукама Уставног суда. У томе никада неће успјети ниједан суд, па ни овај њихов који није наш", навео је Додик на "Твитеру".

Он је рекао да подржавам Народну скупштину у доношењу закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, који није ни противуставан нити у супротности са Дејтонским мировним споразумом.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић најавио је данас да ће поднијети апелацију Уставном суду БиХ уколико Народна скупштина Републике Српске усвоји закон о непокретној имовини.

Бећировић је позвао Народну скупштину да Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, који је на дневном реду данашње сједнице, одбије као неуставан, саопштено је раније из Предсједништва.