Сјећате ли се опанака и шајкаче Милоша Перичића?

Када је у октобру прошле, 2020. године, новоименовани амбасадор Србије у Анголи предао акредитиве у српској народној ношњи из Шумадије, подигла се кука и мотика невладинићког аутошовинизма. Словеначки амбасадор у БиХ је зато симпатичан.

субота, 17 јула, 2021 / 09:42

Нема бољег начина, осим поређења, да се укаже како су дубоки пипци полуга самоупљувавања и самопрезира који се убацују у ткиво српског народа. Ова вијест, о очигледно успјешном изазивању пажње од стране новоименованог амбасадора Републике Словеније у БиХ Дамијана Седара, проћи ће у категорију "шаљиво" и "занимљивости".

Без икаквог негативног коментара домаћих и другосрбијанских Невладинића, какве је добио Перичић својим маркетиншким приступом у Анголи.

При том то није нека нација озбиљних финансијера страних агената у српском корпусу, већ обична СФРЈ-профитеруша Словенија, која на конзулату у Бањој Луци није знала правилно написати ни име града домаћина.

Свакако, ако ништа друго, сазнали смо први пут да словеначка народна ношња посједује сомбреро у мексичком стилу, те су оба ова амбасадора учинили да их домаћин тешко заборави.

У наставку саопштење из службе Милорада Додика, која се пробуди оног тренутка када се он појави у Сарајеву. До тада је у хибернацији и чини се као да у Предсједништву предсједава најактивнији Џаферовић, уз повремено садејство другог муслиманског преставника, Жељка Комшића.

Ја теби акредитиве, ти мени Сердаре

Предајући акредитиве предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику резидентни је амбасадор Републике Словеније Дамијан Седар рекао да је Словенија чврста заговорница напретка Босне и Херцеговине на њеном путу ка Европској унији.

У том контексту, разговарано је о тренутном словеначком предсједавању Савјетом Европске уније. Амбасадор Седар је рекао како ће се Словенија наставити залагати за убрзање процеса проширења Европске уније у нашем региону, а нарочита пажња предсједавања биће усмјерена ка Босни и Херцеговини.

Словенија ће, као предсједавајућа, настојати радити на социјално-економском јачању регион и на промоцији секторске интеграције држава регион у ЕУ, као што су инфраструктура, транспорт, енергетске везе, истраживања, декарбонизација, дигитализација, кибернетска безбједност и позитивна перспектива за младе.

Саговорници су сложни да су односи Босне и Херцеговине и Републике Словеније традиционално пријатељски и без отворених питања која би отежавала сарадњу двију држава.

На крају церемоније предаје акредитивних писама предсједавајући Додик је амбасадору Седару пожелио успјешан четверогодишњи дипломатски мандат.