Синошњи правопис Бањолучких студената и њихових 100 лица

Након прошлогодишње квислиншке сезоне у којој је Бањалучко студентско позориште поручивало "Боље пакт,него рат", почела је нова сезона у којој више не изненађује што се пише латиницом, већ како. Посебно за једно свеучилиште.

субота, јул 17, 2021 / 11:40

Саопштење БСП доносимо у цјелости, без измјена, са све оригиналним насловом:

Ректор Радослав Гајанин отворио 45. сезону у Студентском позоришту

У четвртак, 15. јула 2021. године од 20.30 почела је 45. сезона у Студентском позоришту под називом: "100ЛИЦА". Сезону је пригодним говором свечано отворио ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Радослав Гајанин.

Ректор Гајанин је прије свега свим студентима и професорима, као и публици пожелио добродошлицу у Подрум сцену, те истакао како је Бањалука већ одавно и привредни и културни центар шире регије, а Студентско позориште трећи театар у граду на Врбасу. Ректор је посебно истакао значај окупљања креативних младих људи – студента, али и средњошколца и радника око идеје развоја позоришне умјетности на Универзитету у Бањој Луци. Зато је посебну захвалност упутио ентузијастима и заљубљеницима у позоришну умјетност који су донијели одлуку о оснивању Студентског позоришта и допринијели квалитетном раду Бањалучког студентског позоришта на културној мапи нашег града, Европе и свијета. Ректор Гајанин, такође је јавно честитао на успјешној дипломској представи глумици Надежди Костић пожелим јој много успјеха у даљем професионалном раду, уз наду да ће и други студенти Универзитета у Бањој Луци имати прилику да сарађују са Студентским позориштем

Ректор Радослав Гајанин: "Честитам Бањалучком студентском позоришту почетак 45. сезоне отварање и желим да наставе да нижу нове успјехе. На радост и понос свих нас! Проглашавам 45. сезону свечаном отвореном".

Након говора ректора Гајанина, одиграна је премијера комада "Након представе", аутора Зорана Костића, а у режији Јелене Трепетове Костић.

Продуцент представе Александар Пејаковић, захвалио се продици Костић што су прихватили његов приједлог да реализују комад "Након представе" који говори и незаборављеним породичним ранама проузрокованим системима сада већ двије пропале државе СФРЈ-у и СССР-у.

Продуцент Александар Пејаковић: "Одушевљен сам да је и публика прихватила све емоције које су дошле са сцене и с обзиром на све виђено предвиђам богат фестивалски живот дипломске представе Надежде Костић".

Премијерном извођењу комада "Након представе", поред ректора Гајанина присуствовали су угледни научни и културни радници, професори и студенти Универзитета у Бањој Луци, као и представници града Бање Луке: Невена Благојевић, савјетник за културу градоначелника Бање Луке и Саша Лазић, одборник у Скупштини града Бање Луке.Оставите одговор