Портал удружења Јадовно 1941 утицајнији од Универзитета у Бањој Луци

Ових дана је излетила једна мала, уској групи људи позната ујудурмица, да је портал Удружења грађана Јадовно 1941. објавио студију проф. др Мирјане Стојисављевић, а на то реаговао министар иностраних послова Израела.


Знање с оне стране дуге

Данас смо, након пљуска умјесто снијежне олује, видјели фотографије дуге из многих углова Бање Луке, али ова је најбоља.

Не дамо светиње: Најмање 40.000 људи у Бањој Луци

Наравно да није било четрдесет хиљада, највише хиљаду, али је занимљиво да исти они који су упорно лагали број присутних на предизборним окупљањима 2018. године, а чине то и данас, немају такав приступ овој врсти окупљања.


Археологија друштвене запуштености

На, наравно безименој, парковској површини покрај зграде Универзитета у Бањој Луци, млади људи су очистили некадашњи декоративни круг од калдрме, зарастао у друштвену запуштеност.Сад је, к’о бива, Вечерњи лист битан: Гајанин добио печат

Рекотру Гајанину ’’ Вечерњаков печат“ је уручен Мостару на манифестацији поводом 18. издања „Вечерњаковог печата“, на којем су уручена признања појединцима који су допринијели културном, друштвеном и политичком развоју БиХ.


Тако треба: Студенти протестују српским писмом

Студенти, њих педесетак, се окупили у Бањој Луци преко пута Економског факултета, испред павиљона I, а кажу да је разлог окупљања тражење права и „срамна изјава Љубише Карлице предсједника Скупштине студената СЦ „Никола Тесла“ којом износи захтјеве студената, а ти захтјеви нису никако реални“.Меморандум са Универзитетом Источне Кине и нова епска брука УБЛ

Бања Лука од ове године има Конфуцијев институт, но то није ништа помогло у духовном полтронизму, чак ни у овој високошколској установи. Сва кинеска имена су написана онако како се то чини пинјином, односно латиничном транскрипцијом кинеског писма.


Као у тенису: УБЛ скочио на Вебометриксовој ранг листи

У конкуренцији више од 27.000 високообразовних институција свијета Универзитет у Бањалуци на најновијој „Вебометрикс“ ранг-листи интернет видљивости универзитета заузео је 3.393. позицију, подаци су са интернет странице „Вебометрикса“.