04:54 Уставносудска превара стољећа: Неуставно преузимање легислативне функције од стране Уставног суда БиХ (4)21:24 Норвешка планира изградити тунел за бродове вриједан 325 милиона долара21:21 ЕУ и САД суспендовали царине на четири мјесеца17:40 Вања Ђурић: Осмомартовски уранак - Је л' ово нама наша борба дала?13:34 Неко је ракетирао турске положаје у Сирији, сумња се на руске посреднике13:23 Заузети тестери: У оба ентитета државне заједнице нема ниједног лабораторијски потврђеног случаја грипе13:11 Фирма покушала експеримент – свима дала исту плату: Није се добро завршило13:06 Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана13:05 Либор излази из употребе, банке морају пронаћи алтернативу11:59 Милан Благојевић: Не бојим се санкција ОХР, а за цивилизацијске и правне вриједности које браним, спреман сам дати и живот

Двије деценије Дана Владе С. Милошевића

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музиколошко друштво Републике Српске од 14. до 17. децембра 2020. године организују манифестацију "Дани Владе С. Милошевића 2020".

понедељак, 14 децембра, 2020 / 00:58

Ово је традиционална манифестација, која се одржава од 2000. године, а установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења академика Владе С. Милошевића, композитора, етномузиколога и педагога.

Због пандемије изазване ширењем вируса корона, помјерен је и термин одржавања манифестације ,,Дани Владе С. Милошевића" која се иначе одржава у априлу.

У реализацији програмских активности овогодишње манифестације учествују студенти и професори Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, те истакнути умјетници. Умјетнички програм ће се изводити у просторијама Културног центра "Бански двор" и Академије умјетности. У оквиру манифестације биће додијељене награде најбољим студентима студијског програма Музичке умјетности.

Церемонија отварања

На церемонији отварања манифестације ,,Дани Владе С. Милошевића 2020’’, заказаној за 14. децембар 2020. године у 12 часова, у камерној сали Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, говориће помоћник министра за културу Тања Ђаковић, предсједник Музиколошког друштва Републике Српске проф. др Драгица Панић Кашански, те в.д. декана Академије умјетности УНИБЛ Драгана Пурковић Мацан, ма.Оставите одговор