Лавров у Српској: Какве мјере за данас прописује МУП РС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима појачане мјере безбједности поводом посјете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Републици Српској, који ће боравити на подручју Града Источно Сарајево, а све у циљу његовог несметаног кретања и боравка, као и одржавања повољног стања безбједности.

понедељак, децембар 14, 2020 / 09:53

У циљу предузимањабезбједносних мјера и радњи, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је Наредбу о забрани саобраћаја за сва моторна возила за дан 14.12.2020. године у периоду од 16,30 до 21.30 часова на дионици магистралног пута МI-111 Сарајево – МЕЛ Кула – Источно Сарајево  (алтернативна дионица Сарајево – МЕЛ Добриња -Источно Сарајево која се протеже Улицом Иве Андрића), простору Улице Војводе Радомира Путника – Административни центар Владе Републике Српске, као и на дионици регионалног пута РI-51101 дионица Кула- раскрсница Бијело Поље.

Истог дана, у временском периоду од 14,30 до 21.30 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна моторна возила преко 7,5 тона укупне масе на подручју  општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, а у истом временском интервалу на подручју ових општина на снази је забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају.

Напомињемо да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Позивамо грађане да у понедјељак, 14. децембра своје кретање у саобраћају на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево сведу на минимум, те да поштују наредбе полицијских службеника на терену.

Препорука  грађанима је да приликом кретања на подручју ових општина уз себе имају важећи идентификациони документ, те да због лакшег кретања уз себе не носе веће торбе или руксаке. Грађани који живе у близини Административног центра Владе Републике Српске у Источном Сарајеву треба да избјегавају беспотребне изласке на балконе, прозоре и кровове зграда.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећамо да је у циљу безбједности на подручју општина Илиџа и Источно Ново Сарајево забрањена употреба дроновa.Оставите одговор