Студентско позориште Бања Лука

И поред тога што су били за Хитлера: Вишковић шаље студентарију из Бање Луке у Сан Франциско

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас, у Бањој Луци, глумце Студентског позоришта Бања Лука, који ће са представом "Жилиште" представљати Републику Српску на Фестивалу младих у Сан Франциску, у септембру ове године.


Умро Боснимир Личанин – осинивач Студентског позоришта у Бањој Луци

Идејни творац Студентског позоришта Бањалулка и легендарни бањалучки и ријечки глумац Боснимир Личанин Ликота (78) послије креће болести преминуо је 28. јула 2022. године у 18.20 у Клиничко болничком центру у Ријеци.

Студентско позориште Универзитета у Бањој Луци зна шта ће играти десет мјесеци унапријед

Ове године Студентско позориште које често финансирају непријатељи Републике Српске као Влада Сједињених Америчких Ентитета или Евросојуз, ове године се не изругује слогану "Боље рат, него пакт", него су изабрали Млијечни пут.


БСП ове сезоне без апологетства Хитлеру и издајницима

У уторак, 1. фебруара 2022. године од 20.30 почела је 46. сезона у Студентском позоришту под називом: "МЛИЈЕЧНИ ПУТ". Сезону је пригодним говором свечано отворио редитељ Слободан Перишић, а Фронтал.РС овај пут објављује саопштење, јер барем слоган сезоне овај пут није наклоњен Хитлеру и готованству. Једна сезона би се могла звати МЛИЈЕЧНИ ЗУБИ.


Нико ни да зуцне како Бањалучко студентско позориште јавно друка Додика газдама из ЕУ

Могућност да скоро двије седмице (од 25.11.2021.) нико у јавном простору ни не прокоментарише да уз вијест о наступу Студентског позоришта у Москви, буде прикачена фотографија вијести у којој је заокружено да Милорад Додик помиње ЕУ, говори у каквом провинцијском духу незамијерања живимо, без икаквих слободних медија.Надежда, Зоран и Јелена Костић: Након представе на фестивалу у Москви

Бањалучко студентско позориште добило је позив за учешће у званичној конкуренцији на престижном међународном позоришном фестивалу "Златни витез" који се ове године одржава од 21. новембра у Москви. Позив за дипломску представу Надежде Костић "Након представе", аутора Зорана Костића и у режији Јелене Костић потписао је лично глумац и редитељ Николај Бурљајев, директор Фестивала


Синошњи правопис Бањолучких студената и њихових 100 лица

Након прошлогодишње квислиншке сезоне у којој је Бањалучко студентско позориште поручивало "Боље пакт,него рат", почела је нова сезона у којој више не изненађује што се пише латиницом, већ како. Посебно за једно свеучилиште.Геноцидна Република Шумска промовише представе Дине Мустафића међу омладином

Прије пет дана у највећем граду Српске је играла представа политичара Наше странке и редитеља антисрпских филмова, Дине Мустафића. То ама баш нико није примјетио у широј јавности, а поготово у политичком смислу.


Бањолучки студенти се опредјелили за Хитлера

Данас, 44. сезона Бањолучког студентског позоришта почиње са слоганом "Боље пакт, него рат", што је реинтерпретација историје у којој нам желе, уз подршку институција Републике Српске, усадити нове вриједности. И то без поговора!


САД у Бањој Луци изграђују "Солидарну државу свих народа"

Дакле, неформална група преко формално универзитетског позоришта и са поросторијама добијеним од Града Бања Лука, проводе унитаристичке планове промоције Сарајевског централизма, финансиране од владине агенције УСАИД. И свима је то у реду.