СДС БЛ о правој теми за локалне изборе: Нови градски уговор са превозницима по мјери грађана

Пракса да се цијене градског превоза у Бања Луци мијењају само када гориво поскупи мора бити прекинута, поручују из бањалучког СДС, којима име одбора у заглављу пише Бања Лука, док је у саопштењу Бањалука.

недеља, мај 31, 2020 / 12:31

"Пошто дугогодишњи уговор Града са превозницима истиче у овој години, већ сада је потребно кренути са припремом новог уговора у којем би се уважили интереси и мишљења корисника јавног превоза, исправиле неправилности и побољшао квалитет услуге", наводе из ГО СДС Бањалука.

Истичу да се на првом мјесту морају осигурати правни механизми које ће гарантовати поштовање постојеће клаузуле о промијени цијена карата у случају осцилација цијене енергената преко 15 одсто.

"Тренутно имамо ситуацију да је гориво појефтинило за преко 30 одсто, а да је цијена градског превоза остала исте", подсјећају у ГО СДС Бањалука.

Наводе да је након низа поскупљења, правданих растом цијена горива, Бањалука постала град са најскупљим јавним превозом у региону.

"Грађани Бањалуке и поред тешке економске ситуације у којој су се нашли због пандемије короне сада морају плаћати карте које су формиране када је цијена литре горива прелазила 2,20 КМ", наводе у ГО СДС Бањалука.

Поручују да би се новим уговором, поред цијена, требала дефинисати старост возила, а број полазака прилагодити потребама корисника јавног превоза.Оставите одговор