07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

СДС БЛ о правој теми за локалне изборе: Нови градски уговор са превозницима по мјери грађана

Пракса да се цијене градског превоза у Бања Луци мијењају само када гориво поскупи мора бити прекинута, поручују из бањалучког СДС, којима име одбора у заглављу пише Бања Лука, док је у саопштењу Бањалука.

недеља, 31 маја, 2020 / 12:31

„Пошто дугогодишњи уговор Града са превозницима истиче у овој години, већ сада је потребно кренути са припремом новог уговора у којем би се уважили интереси и мишљења корисника јавног превоза, исправиле неправилности и побољшао квалитет услуге“, наводе из ГО СДС Бањалука.

Истичу да се на првом мјесту морају осигурати правни механизми које ће гарантовати поштовање постојеће клаузуле о промијени цијена карата у случају осцилација цијене енергената преко 15 одсто.

„Тренутно имамо ситуацију да је гориво појефтинило за преко 30 одсто, а да је цијена градског превоза остала исте“, подсјећају у ГО СДС Бањалука.

Наводе да је након низа поскупљења, правданих растом цијена горива, Бањалука постала град са најскупљим јавним превозом у региону.

„Грађани Бањалуке и поред  тешке економске ситуације у којој су се нашли због пандемије короне сада морају плаћати карте које су формиране када је цијена литре горива прелазила 2,20 КМ“, наводе у ГО СДС Бањалука.

Поручују да би се новим уговором, поред цијена, требала дефинисати старост возила, а број полазака  прилагодити потребама корисника јавног превоза.Коментариши