19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Савез општина и градова дијели награде по Ефбиху: Добили их и Бијељина, БЛ, Рудо и Требиње

На 70. сједници Предсједништва савеза општина и градова Републике Српске, у Бањалуци, додијељена су признања поводом избора најбољих пракси јединица локалне самоуправе у оквиру пројекта "Програм локалне демократије на западном балкану у БиХ (РеЛОаД*)".

четвртак, 11 фебруара, 2021 / 12:42

За област "Укључивање грађана и организација цивилног друштва у процесе доношења одлука на локалном нивоу", признања су добили Бијељина, Бања Лука, Требиње, Тешањ и Центар Сарајево, а у категорији "Транспарентност финансирања организација цивилног друштва из буџета јединица локалне самоуправе", Бања Лука, Рудо, Центар Сарајево, Стари Град Сарајево и Вогошћа.

Примјери добре праксе забиљежени су током два циклуса оцјењивања партнерских јединица локалне самоуправе, које су спровели Савез општина и градова Републике Српске и Савез општина и градова ФБиХ у сарадњи са тимом РеЛОаД. Вредновање је извршено на основу унапријед утврђених критеријума достављених партнерским јединицама локалне самоуправе у облику упитника и документације коју су локалне самоуправе уредно доставиле.

Циљ пројекта је сумирање и представљање постигнутих резултата партнерских јединица локалне самоуправе, али и подстицање размјене искустава и унапређења у оним јединицама локалне самоуправе гдје за то постоји потреба.

Пројекат "Регионални програм за локалну демократију на западном Балкану" финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП)*.

*- обратите пажњу како писац саопштења из Града Бијељина одакле је стигла ова вијест, не пише стране скраћенице на енглеском оригиналу, већ их биљежи како доликује – српским писмом. И поред страних финансијера. Фронтал.РС то овом приликом похваљује и уврштава овај чланак у свој таг – Азбуковаскрсеније.Оставите одговор