Перица Бундало: Жељкин сусрет са Ескобаром открива мистерију са ким је разговарао телефоном

Ми нећемо предсједницу Републике Српске назвати ни издајником, ни страним послушником, као што то нама чине из СНСД-а, јер Ескобар је реалност и треба и са њим разговарати, рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало.

петак, 5 новембра, 2021 / 15:09

Сваки разговор високих званичника Републике Српске, и власти и опозиције, са страним дипломатама, посебно представницима најважнијих држава у свијету је користан и потребан. Међутим, они се никада не одвијају по ад хок принципу, него се брижљиво припремају, па тако састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром вјероватно открива мистерију са којим је то политичким лидерима у БиХ Ескобар недавно телефонски разговарао.

Бундало каже да се још једном показало да када Додик упери прстом у некога да је издајник, значи да он већ припрема терен за своје или дјеловање својих сарадника у правцу за који друге оптужује.

-Он је лидере опозиције оптужио да због наводног разговора са Ескобаром опозиционе странке нису гласале на сједници НСРС и да су тако издале српске националне интересе, што није тачно. Реалност је да је он, стављајући на гласање одлуке које нису у супротноти са интересом Републике Српске јефтино довео у питање један од најзначајнијих интереса и механизама заштите Републике Српске, потезање виталног националног интереса. Да смо у НСРС гласали као СНСД, поништене би биле одлуке које дефинитивно нису у супротности са нашим интересима и на тај начин бисмо заправо издали Српску.

Овако смо сачували снагу механизма заштите виталног националног интереса, на шта смо поносни. Неприхватљиво је и то да опозицију један дан позивају на национално јединство, а већ други дан нас проглашавају издајницима и тако у круг годинама. На крају, ако је отварање амбасаде Руске Федерације у Бањалуци или давање агремана амбасадору Бјелорусије, веома штетно по витални интерес Републике Српске, како је то Додик прогласио на сједници Предсједништва БиХ, након посјете предсједнице Цвијановић САД-у поставља и логично питање – по чијем налогу заправо СНСД ради и гласа?, пита Бундало.