Стевандић: Не можемо замјерати Ексобару што жели да имамо мања права, већ оним Србима који на то пристају

Изјава изасланика САД за Балкан Габријела Ескобара да сарађује са опозицијом ради рушења легитимно и легално изабраног представника Срба у Предсједништву БиХ Милорада Додика представља политички калуп чији је циљ да се онеспособи или смањи утицај једног народа, оцијенио је предсједавајући Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић.


Зобеница: Ескобарова изјава да сарађује са опозицијом на рушењу Додика је равна државном удару

Изјава изасланика САД за Балкан Габријела Ескобара да сарађује са опозицијом са циљем рушења легитимно и легално изабраног представника Срба у Предсједништву БиХ Милорада Додика равна је државном удару у једној земљи, оцијенио је политички аналитичар Александар Зобеница.

Тријумвират: Ескобар – Вучић – Шмит?

У Београду су осванули плакати са ликовима председника Србије Александра Вучића, Габријела Ескобара, заменика помоћника државног секретара за Европу и Евроазију и специјалног изасланика САД за Балкан, и Кристијана Шмита, високог представника у Босни и Херцеговини, праћени натписом "Тројни пакт против Републике Српске”. Акцију потписује покрет Ослобођење.


Додик: Ескобар и Нелсон лажу о санкцијама које су ми наметнуте

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик америчког предсједника Габријел Ескобар и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон настављају да лажу када је ријеч о санкцијама које су му уведене.


Предсједница: Ефбиовци само причају о рату и наручују санкције код странаца

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се само из Сарајева прича о рату и санкцијама, за разлику од Српске из које долазе позиви на дијалог и рјешавање суштински важних питања за БиХ.Шаровић и Бореновић пријавили састанак са Ескобаром: Дејтон нема алтернативу, Додик профитирао од Бонских овласти

Предсједник Српске демократске странке, Мирко Шаровић, након састанка са специјалним изаслаником САД-а за западни Балкан Габријелом Ескобаром у Бањалуци, рекао је да је потребан разум и људи који ће тренутну кризу у БиХ окренути у другом правцу, умјесто срљања у даље заоштравање ситуације, које може угрозити мир.


Шаровић подсјећа на титулу коју су Додику давали Американци: Жељка као дашак свјежег вјетра

Политика свјежег дашка вјетра је поново на турнеји по Америци. До јуче су издајници били сви они који су телефоном наводно разговарали са Ескобаром а предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић отишла му је на ноге у Америку и јасно показала дволичност власти СНСД-а.– изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.Перица Бундало: Жељкин сусрет са Ескобаром открива мистерију са ким је разговарао телефоном

Ми нећемо предсједницу Републике Српске назвати ни издајником, ни страним послушником, као што то нама чине из СНСД-а, јер Ескобар је реалност и треба и са њим разговарати, рекао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало.


Додик оптужио опозицију да слуша налоге Габријела Ескобара

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да се помоћник државног секретар САД за западни Балкан Габријел Ескобар неограничено и непотребно мијеша у унутрашње ствари БиХ, те да држи контролу путем опозиционих послушника.


Шаровић: С ким год да се састане Додик, имам право и ја

Што се разговора тиче, са ким год буде разговорао Додик, разговараће и Мирко Шаровић. Ако Ескобар, Палмер или неко други буду долазили а са њима се Додик састане, исто право има и Мирко Шаровић. Ваљда не мисли да само он има то право? – истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке.