МУП РС: Никола Морача и Еуроблиц пласирају лажне вијести

Информације које је дневни лист "ЕуроБлиц" објавио у свом данашњем броју на страни број 12. под насловом "Из полицијског депоа нестала аута, новац и дуван" су лажне и злонамјерне. Министарство унутрашњих полова Републике Српске упућује деманти и тражи јавно извињење.

петак, 5 новембра, 2021 / 14:35

Није први пут да овај новинар потврђено пласира лажну вијест, јер се и Фронтал.РС бавио његовим стављањем у нетачан контекст изјаве на суду, у циљу блаћења тако часног појединца, као што је судија Милан Благојевић.

Данас, када се зна да је исти из протеста због наметнутог закона од стране Валентина Инцка поднио оставку на судијску функцију, потврђено је међу најчаснијим и најродољубивијим појединцима. Свакако је онај са највећом петљом, тако да би и ми могли спекулисати да тај напад на његов углед није био случајан.

А нећемо. Даћемо остатак саопштења МУП РС у цјелости и без измјена:

Новинар "ЕуроБлица"Никола Морача спекулише у тексту наводним извором из Полицијске управе Бањалука тврдећи како је из депозита у којем се по налогу судова и тужилаштава чувају предмети "украдено чак 26 аутомобила, више хиљада конвертибилних марака, неколико стотина килограма дувана и др", што је нетачно.

Ко ће одговарати за изношење лажних информација, када се утврди да из депозита не недостаје нити једно возило, илити стотине килограма дувана, како се наводи?!

С друге стране, новинар нема нити један коментар иједног од надлежних судова и тружилаштва да потврди своје тезе, по чијем налогу Министаство чува предмете у овом депозиту и које обавјештава о свему што се односи на ову проблематику.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске нема никакве "афере "Депозит". Како смо већ обавјестили новинара "ЕуроБлица" Николу Морачу, Министарство је покренуло активности на пресељењу депозита који је смјештен у бившој касарни "Сарица", имајући у виду да је наведени објекат на тој локацији предат у власништво општине Лакташи.

С тим у вези, Министарство је формирало Комисију за премјештање депонованих ствари која треба да утврди стање депозита и исти пресели у посебан објекат Министарства за ту намјену.

О свему наведеном обавјештени су надлежни судови и тужилаштво по чијим налозима се и чувају предмети у депозиту.

Напомињемо, да је Министарство, односно основне организационе јединице МУП-а у периоду од 2012. године пријављивало надлежним правосудним органима било коју промјену у стању предмета које се чувају у депозиту, али ни у једном од ових случајева не ради се о недостатку 26 возила или стотине килограгама дувана.

Комисија још увијек утврђује чињенично стање и очекује инструкције надлежних правосудних органа о даљем поступању у вези са наведеним предметима који се налазе у депозиту, без којих није могуће поступати. Изношење овако тешких оптужби без чињеница и доказа је непрофесионално, некоректно и необјективно, јер и манипулација фотографијом о локацији гдје се чувају предмети у судском депозиту, јесте још једна у низу манипулација за грађане, што говори о субјективном приступу појединца.