ПДП отворио кампању позивом на саборност

ПДП је почео кампању у највећем граду Српске на којем су говорили кандидат за градоначелника Драшко Станивуковић, носилац одборничке листе Јелена Тривић, те страначке колеге и гости коалициони партнери, предвођени предсједником СДС Мирком Шаровићем.

петак, 16 октобра, 2020 / 17:48

"Више је честитих, више је поштених, више оних који хоће да су њихови унучићи поред њих, а не да их гледају путем Скајпа, више оних који желе да они њихова дјеца, брат, сестра, имају једнака права као и сви други. Више је оних који желе да овим градом влада систем, а не родбинске везе, да честити домаћин са села има једнаке шансе као његов комшија, без обзира на страначку књижицу. Више је нас који хоћемо град по мјери сваког човјека", рекао је кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић на данашњем званичном отварању кампање.

Он је рекао да је то позив свим Бањалучанима да се придруже таласу промјена:

"Ово је слоган саборности, а не подјела. Ово је слоган саборности Бањалучана у борби против појединаца који су заробили овај град због својих интереса. Различитост размишљања не значи подјеле, значи поштовање другачијег. Једина подјела за коју знамо јесте подјела на поштене и непоштене, а свака друга је наметнута и измишљена", истакао је Станивуковић.

Станивуковић је рекао да он као кандидат за градоначелника и ПДП улазе у кампању са предношћу над политичким опонентима, али да то није хвалоспјев, него вјетар у леђа да 15. новембра оствари побједу за Бањалуку и са сарадницима преузме одговорност за град на Врбасу.

Предсједник Српске демократске странке, Мирко Шаровић, истакао је да из Бањалуке све полази, па и промјене:

"Увјерен сам да ће Бањалука бити симбол наше заједничке побједе, али и симбол промјена. Симбол промјена биће овај млади човјек, Драшко Станивуковић, са енергијом, поштењем и вољом које посједује", рекао је Шаровић.

Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а, каже да је остало још тридесет дана до почетка ослобађања Бањалуке и Републике Српске:

"Ми овдје крећемо у кампању не само за Бањалуку, него за читаву Републику Српску. Увјерен сам да ћемо 15. новембра изабрати градоначелника свих грађана, а да ће његово вођење овог града представљати бригу за све грађане, а не као данас – бригу само за себе. Увјерен сам да ћемо имати транспарентну администрацију, али и другачији и бољи однос према људима", истакао је Црнадак.

Потпредсједница ПДП-а и носилац листе за Скупштину града Бањалука, Јелена Тривић, каже да нико из коалиције окупљене око градоначелничког кандидата Драшка Станивуковића не прави подјеле у народу:

"Ми имамо свако право да кажемо – стоп подјелама. Данас су овдје и посланици Давор Шешић и Иванка Марковић, господин Шаровић, господин Црнадак, наши партнери из Савеза пензионера и потомака, Странке српских бораца и многи други – сви смо овдје са истом мишљу, одлучни да побиједимо, заједно.

У исто вријеме наши политички противници стоје једни против других. Ми смо данас овдје у заједништву и слози и то ћемо урадити у цијелом народу, вратити пријеко потребну саборност", истакла је Тривићева.

Поглед из угла СДС: Шаровић каже да ће Бања Лука бити мјесто побједе младих људи са енергијом

Ово је важан тренутак за сваког становника Републике Српске у коме треба да донесемо одлуку да сваку нашу општину и сваки наш град почнемо градити по мјери свих нас: равноправних, једнаких и неподијељених, изјавио је данас у Бањалуци предсједник СДС Мирко Шаровић, приликом отварања предизборне кампање СДС.

Он је поручио да Бањалука треба да буде мјесто побједе младих људи са енергијом.

"Бањалука треба да буде симбол побједе и мора да постане европски град који живи од економије, а не од администрације, а да је у том правцу поведу млади људи, као што је њен будући градоначелник Драшко Станивуковић", казао је Шаровић.

Он је поручио да грађани морају савладати равнодушност и почети да се боре за своју и будућност своје дјеце.

"Сви који види да ова земља и овај град не  иду у правцу у којем би требали да иду, требају изаћи на изборе. Ако сада не почнемо са промјенама 10.000 најбољих људи међу нама отићи ће из Републике Српске и плашим се да онда неће бити више прилике за поправни испит", казао је Шаровић.

Предсједник СДС је поручио да кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић својом младошћу и енергијом предводи младе генерације из свих странака, које могу донијети промјене Бањалуци и цијелој Републици Српској.

Кандидат за градоначелника  Бањалуке Драшко Станивуковић је рекао да сва истраживања говоре да је побједа опозиције у Бањалуци неупитна.

"Ми имамо предност у Бањалуци која је у овом тренутку недостижна и коју ћемо вриједним радом у наредним данима додатно повећати", поручио је Станивуковић.

Он је рекао да су се на домаћој политичкој сцени по први пут појавили млади људи и нове снаге који су спремни испунити дату ријеч. Станивуковић је истакао да је поносан на велику и несебичну подршку СДС, наглашавајући да је то странка која је створила Републику Српску.