Обезбјеђење предсједника Српске ухапсило пијаног изгредника

Занимљиво је да полиција сада редовно шаље саопштења и око сасвим баналних дешавања у Граду Бања Лука, па тако и овај о хапшењу једног четрдесетједногодишњака у алкохолисаном стању.

четвртак, 3 маја, 2018 / 14:27

Полицијски службеници Управе за обезбјеђење личности и објеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске су јутрос око 01,30 часова, лишили слободе лице иницијала Д.П. (1977) из Бања Луке, због нарушавања јавног реда и мира свађом, виком, вриском и ометањем или спречавањем државних органа у вршењу јавних овлаштења или не поступању на лицу мјеста по законитом захтјеву или наређењу службеног лица.

Наиме, приликом обезбјеђења Палате Републике, полицијски службеници уочили су два лица у видно алкохолисаном стању, како се крећу из правца Народног позоришта и том приликом виком и галамом нарушавају јавни ред и мир.

Полицијски службеници су издали наређење да престану са виком и галамом, те да дају на увид лична документ. Лица су се оглушила и наставила са нарушавањем јавног реда и мира, а затим су почели вријеђати полицијске службенике. Затим је лице иницијала Д.П. кренуло према полицијским службеницима. Лице је затим уз употребу физичке снаге и средстава за везивање лишено слободе, док се друго лице удаљило са лица мјеста.

Извршеним алкотестирањем у службеним просторијама утврђено је присуство алкохола у организму количине 1,95 г/кг.

О свему је обавијештен дежурни Судија за прекршаје Основног Суда Бања Лука. Рад на утврђивању идентитета другог лица је у току, а након комплетирања предмета против лица ће бити покренут прекршајни поступак због почињених прекршаја „Свађа, вика, вриска и непристојно понашање“ из члана 7. и „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ 24. Закона о јавном реду и миру.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *