Говедарица: Дудаковић је крив, али коме ће одговарати Суд БиХ?

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао да је пуштање на слободу пензионисаног генерала такозване Армије РБиХ Атифа Дудаковића и 12 припадника Петог корупса још један доказ да је у појединим установама у БиХ политика јача од права и правде.

уторак, 1 маја, 2018 / 10:32

– За српске жртве нико није одговарао. Оне за Суд БиХ не постоје. Суд БиХ је одбио приједлог Тужилаштва БиХ и тиме послао јасну поруку свима који су се надали да ће право и правда коначно замијенити политичке интересе – казао је Говедарица.

Одлука Суда БиХ је, сматра Говедарица, срамна и понижавајућа. Предсједник СДС-а подсјећа да је Дудаковић одговоран за масовне злочине – за убијање недужних цивила и уништавање српске имовине.

– Дудаковић је без сумње крив и он ће некада и некоме одговарати, али када ће и коме одговарати Суд БиХ које се тако лако игра са српским жртвама. Надамо се да ће Суд БиХ у даљем поступку, на темељу права, а не на основу политичких инструкција, установити шта је у рату Атиф Дудаковић радио са српским, али и са бошњачким заробљеницима – поручио је Говедариица.