Након што је пукао на изборима, Садик се досјетио Србије и Вјерице Радете

Након изборне пропасти, мора се мало загудити у националне тонове. Уз то, Садик поново мантра лаж о 8.500 убијених у јулу 1995. у Сребреници, те сматра да се то мора наметнути у јавни простор и сувереним државама као што је Србија.

понедељак, 15 октобра, 2018 / 09:59

Његово саопштење доносимо у цјелости до те мјере, да не исправљамо ни правописне, ни грешке у куцању:

Србија подхитно треба да се ослободи ратне прошлости, ако мисли да иде у евопску будућност.

Чињеница да још увијек у медијском простору и преко функција које обнашају у Србији преко медија и свакодневно простор налазе Вјерица Радета, Војислав Шешељ, Веселин Шљиванчанин и остали реликти деведесетих година је поражавајућа.

Поменути и њима слични, не само да не признају геноцид у Сребреници, већ на најгрубљи начин вријеђају жртве геноцида и њихове породице.

Посљедња у низу изајава је опет она Вјерице Радете, потпредсједнице Скупштине Србије да је Хатиџа Мехмедовић "чисто зло".

Хатиџа Мехмедовић, која је преминула у јулу, прво је била мајка и супруга, а преко Удружења "Мајки Сребренице" и борац за истину о геноциду у Сребреници.

Не могу да схватим које "зло" спопада другу особу да мајку која је сахранила два сина и мужа и ријечима се борила против свакодневне неправде назове "злом"? И са којим правом?

Као предсједник Меморијалног центра у Поточарима, осам година сам сарађивао са Хатиџом Мехмедовић. Свједок сам да никада није генерализовала злочине, те да је само тражила правду, истину и казну за појединце који су побили најмање осам и по хиљада људи у јулу 1995. године, што су међународни судови окатегорисали као геноцид.

Власти у БиХ нису урадиле ништа, након бруталног вријеђања Мехмедовићеве, дан након њене смрти. Јаче и брже су реаговали представници опозиције и либералних странака који су у Скупштини Србије тражили Радетину смјену и која ће се наћи на дневном реду.

Ако српске власти не смјене Радету, ово Предсједништво БиХ или ово које је на одласку требало би је прогласити "персоном нон грата".

Садик Ахметовић
Независни блок