Рајко Васић се, као политички аналитичар, враћа у јавни живот СНСД

Након немилости у коју је запао након случаја "копилад", тешка предизборна трка вратила је Васића у дискурс СНСД, па овом приликом коментарише непризнавање изборних резултата. Николе Дроњка, који је био са друге стране афере, нема у јавности ПДП, чији је члан постао након исте.

понедељак, октобар 15, 2018 / 08:29

Политички аналитичар Рајко Васић сматра да непризнавањем изборних резултата кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица извргава руглу себе, своје бираче, систем гласања и парламентарну демократију у Српској.

Васић је констатовао да су Говедарицу и кандидата Савеза за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића страни ментори убиједили да ће побиједити.

"Вукота Говедарица је изгледа баш био убијеђен да ће побиједити и сада након неког шока иде около и носи заставу ‘ја сам предсједник’. Објашњење може да буде у томе што је он некапацитиран за дужности које је добио – предсједника СДС-а и кандидата за предсједника Српске", рекао је Васић.

Он је поручио да су избори били регуларни и демократски, те да сада нема смисла оспоравати резултате који су прогнозирани и прије изборне кампање.

Најаве појединих опозиционих политичара да неће прихватити посланичке мандате, Васић је оцијенио као наставак девастације Народне скупштине Републике Српске и парламентарне демократије, што су показали када су блокирали рад Народне скупштине.

Он је рекао за РТРС да ПДП и СДС покушавају да наметну неки други систем у Републици Српској, осим парламентаризма, али да им за то недостаје подршка бирача.

Коментаришући Иванићеву изјаву да су за његовог противкандидата Милорада Додика гласали бирачи у сеоским подручјима, Васић је рекао да Иванић понижава и дијели бираче и прави сегрегацију која је неразумљива и није фактичка.

"Подјела бирача по било којем основу је недопустива, то је потцјењивање бирача и људи који о политици и вриједности Младена Иванића и свих нас знају много више него што мислимо", нагласио је Васић.Оставите одговор