МУП РС терети за злоупотребу положаја: Ненад Нешић као НН лице

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бања Лука Извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица Н.Н. из Источног Сарајева због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "Злоупотреба положаја одговорног лица".

уторак, 17 новембра, 2020 / 15:18

Лице се сумњичи да је од 08.05.2018. године до 31.08.2020. године у својству одговорног лица, вршиоца дужности директора ЈП "Путеви РС", кршећи одредбе Закона о јавним набавкама, чија је повреда утврђена Пресудом Суда БиХ број: С1 3 У 028689 18, искористио свој положај и овлашћења, те је закључио Оквирни споразум са привредним друштвом "Приједорпутеви" а.д. Приједор и у оквиру истог закључио шест појединачних уговора за извођење радова одржавања и заштите магистралних и регионалних путева и објеката на путевима на области 1 у Републици Српској.

Исти се сумњичи да је наложио плаћање испостављених ситуација које је то друштво достављало по основу тако закључених уговора, чиме је прибавио имовинску корист привредном друштву "Приједорпутеви" а.д. Приједор у износу од 16.995.385,10КМ са ПДВ-ом.