Миланко Михајлица: Додику ће направити спектакл за 25 година у Поточарима

„Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик није у Сарајеву да бисмо од њега слушали јадиковке како му Џаферовић и Комшић раде иза леђа, него да штити српске интересе и достојанство Републике Српске“, рекао је Миланко Михајилица, члан Предсједништва ПДП-а.

субота, 8 фебруара, 2020 / 23:11

„Јасно је да Сарајево од обиљежавања 25 година Сребренице покушава да направи догађај међународног карактера, али је јасно и да ће поред слабог и неснађеног Додика то и успјети. Како је могуће да Додик не да сагласност за долазак Мила Ђукановића у БиХ, што у свјетлу догађаја у Црној Гори сматрамо логичним потезом, али да је одједном неупућен да су на обиљежавање 25 година Сребренице позвани Доналд Трамп и папа Фрањо?“, упитао је Михајилица.

Он је додао да српски члан Предсједништва није ништа урадио да свијету покаже и српска страдања у протеклом рату:
„Ни прије него што је потврђен долазак генералног секретара УН Антониа Гутереша у Сребреницу, а ни касније, ни Додик, ни тзв. експерти за међународна питања из његовог Кабинета, ни преплаћени лобисти у САД попут Обрада Кесића нису ништа урадили да искористе могућност да Гутереша бар позову и у Кравице, да би свијет видио и одао почаст српским жртвама“, рекао је Михајилица и додао:

„Из свега овога јасно је да је Додик успио да међународну позицију Републике Српске сведе на најниже гране још од Дејтона. У Сарајево је отишао ‘наоружан’ јаком преговарачком позицијом, а на крају је остао само ћорак“, закључио је Михајилица.

Информативна служба
Партије демократског прогресаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *