07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Лукач набацио маску умјесто да укине ненаучне мјере

Након текста Фронтал.РС у којем не носи маску у затвореном простору, МУП није обавјестио о санкцијама предузетим против министра Драгана Лукача, али се овај покајнички појавио са маском у кадру. Дакако, било би далеко корисније да су након рукавица одбачене и маске на отвореном простору.

уторак, 26 маја, 2020 / 19:13

Наш текст је на најбољи начин обесмислио ношење маска на отвореном, за шта не постоји ни један научни разлог. Наука је дотјерала, са друге стране, до тога да надзор грађана може бити готово па потпун.

И Прњавор добија Великог Брата

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је у Бањалуци са начелником Општине Прњавор Дарком Toмашем потписао Споразум о сарадњи који ће омогућити успостављање савременог система видео-надзора по концепту „Сигуран град“ у овој општини.

Циљ овог Споразума је да се и у Прњавору омогући надзор јавних површина како би се повећала безбједност грађана и њихове имовине, односно, превентивно дјеловало на ремећење јавног реда и мира и чињење кривичних дјела.

Овим споразумом је дефинисано да ће Општина Прњавор финансирати набавку опреме и услуге за извођење радова, док је Министарство израдило елаборат за систем видео надзора, на основу којег ће развити а онда и имплементирати софтвер за обраду података евидентираних камерама. Такође, након истека гарантног рока, Министарство ће вршити послове администрације и одржавања система видео надзора.

Елаборат, који је израдило Министарство, предвиђа инсталирање 46 камера на 22 локације које су дефинисане као приоритетне. Осам камера, такође, имају могућност аутоматског препознавања регистарских ознака на возилима.

Праћење и архивирање видео-записа ће се вршити у Полицијској станици Прњавор у складу са важећим законским прописима. Подсјећамо да је Министарство Споразум о сарадњи у претходном периоду потписало са 43 локалне заједнице у Републици Српској.2 КОМЕНТАРА

 1. Чуј ненаучне?!

  Анонимни ауторе, у чланку на тему камера које су бтв стандард у 21. вијеку.

  Изгледа да је ово случај онога – ко о чему:

  полуписмени о науци

  лопови о полицији

 2. Isto da ja napišem da sada nosi masku zbog jedinog komentara.
  Naravno da nije zbog toga, Bog ga natjerao kao i sve režimske punoglavce da od danas nose maske što ih režim fiktivno kupuje sam od sebe preko firme iz Sarajeva po 11 KM.
  Samo bahato do kraja Srpske!

Коментариши