Ирска добитница Нобела за мир номиновала Асанжа, Сноудена и Менингa за Нобела за мир

ИРСКА активисткиња и добитник Нобелове награде за мир 1976. године Марид Кориган Мегвајер номиновала је за ту награду за 2021. оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа и звиждаче Едварда Сноудена и Бредлија Менинга (који се данас изјашњава као Челзи), објавио је лист "Ајриш тајмс".

среда, 6 јануара, 2021 / 00:31

Она је у писму Нобеловом комитету у Норвешкој навела да су наведени индивидуално дали примјер храбрости у разоткривању противзаконитих поступака власти који су довели до смрти милиона људи.

Фронтал поштује Менингову жељу да га други сматрају женом, али не пристаје на НЕНАУЧНЕ бесмислице. Док год у свом ДНК има Y хромозом, он ће бити мушкарац

Мегвајерова је истакла да су Асанж, Сноуден и Менинг ризиковали своју слободу и животе, те да је колективно њихова жртва и несебичност сјајна демонстрација величанствености људског духа, пренио је "Спутњик".

Асанжу пријети казна затвора у трајању од максимално 175 година на основу 18 оптужби у САД.

Сноуден би могао да буде осуђен на максималну казну затвора у трајању од 10 година, док је Менинг 2013. године осуђен на 35 година затвора, али ју је четири године касније помиловао тадашњи предсједник Америке Барак Обама.

Она је касније поново осуђена на казну затвора у марту 2019. године након што је одбила да свједочи о повезаности са Асанжом, али је пуштена годину дана касније уз казну од 256.000 долара.