Суд пресудио у Асанжову корист

Суд у Лондону је пресудио у корист Џулијана Асанжа и он ће моћи да настави да оспорава одлуку о изручењу САД на британским судовима, пишу медији.


Одбијена жалба Асанжу, на корак од изручења

Оснивач "Викиликса” губи дугу и мучну судску битку и на корак је до изручења САД, јер је поражен и у последњој жалби којом је његов правни тим покушао да спречи да се он због оптужби за шпијунажу нађе пред америчким судом.

Србија се прикључила иницијативи: УНС прогласио Асанжа почасним чланом

Удружење новинара Србије (УНС) је подржало иницијативу председника Италијанског синдиката новинара (ФНСИ) Виторија де Трапанија и Европске федерадије новинара (ЕФЈ) и прогласило новинара Џулијана Асанжа за почасног члана.


Асанжови адвокати туже ЦИА

Адвокати оснивача Викиликса Џулијана Асанжа туже Централну обавештајну агенцију САД (ЦИА) и њеног бившег директора Мајка Помпеа у оквиру парнице која је покренута у понедељак у окружном суду у Њујорку, наводећи да је ЦИА снимала њихове разговоре и копирала податке с њихових телефона и компјутера.
Британија Аустралијанцу Асанжу: Жали се Врховном суду, ако те буду уопште разматрали

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж има право да пред Врховним судом Велике Британије покуша да оспори одлуку којом је дозвољено да буде изручен САД поводом оптужнице за шпијунирање у 18 тачака, саопштио је Високи суд у Лондону.


Нобелова награда: Зашто Марија Реса и Димитриј Муратов, а не Асанж или Сноуден?

Четири питања и четири одговора нашег Дани(ј)ела Симића које је поставила Миланка Митрић, уредница културне рубрике Гласа Српске, везано за додјелу Нобелове награде за мир новинару из Русије и новинарки са Филипина.