Хергештелт ин Дојчланд

Направљено у Њемачкој (Hergestellt in Deutschland) је оно што треба да стоји крај ове насловне стране Блица, чији портал се беспотребе зове Српска инфо.

четвртак, 20 фебруара, 2020 / 23:41

Као да је неко умро, огромним словима на црној подлози и прецрњеним ријечима (Еуро)Блиц чини све да код становништва Српске убије порив за који би данас свеједно гласало 90 одсто становништва, када би нам неко дозволио ту демократску теквовину коју имају сви други – референдум.

Џаба 20 година невладинићког испирања мозга, демократска већина у Републици Српској зна да јој једино самосталност гарантује опстанак, што се оваквим приступом теми потпуно занемарује.

Српска се приморава на приче о независности, а не кандидује их. Напротив.

Хоћемо објективно, пратећи архиве?

Можемо се ми играти објективних новинара, а (Еуро)Блиц их посједује доста квалитетних, али рачуна се оно што се ради кад загусти. Рачуна се уређивачка политика. А кад год Српској загусти, преко насловних страна се види ко контролише који медиј.

Осим што су то тешке глупости које (Еуро)Блиц пише (а не евро, како зовемо валуту), јер Српска сутра може постати независна. Поготово ако јасан бунт народа у Црној Гори врати Србима излаз на море.

Проблем је само у корумпираној домаћој политичкој елити, којима наређују исти они који и (ЕУ)Блицу шта ће писати.

Проблем је, наравно, и у стално једним те истим "анал-литичарима" које Блицеви и Флешеви и Спинови свих врста позивају на своје странице.

Наравно да можемо прогласити независност и преживјети

За мрсимуђење о часним и непристрасним новинарима, спуштајући на атмосферу правичности дјелује то што се превише лако тај плурализам мишљења огледа у праћењу финансијских токова који финансирају медије. Наравно да сви свирају онако како газда наручује, али треба знати гдје је граница. Она постоји.

Стварност је сасвим другачија и 01.03.2020. Њемачка неће прославити "Дан неовисности БиХ", већ ће позвати наше радно способно становништво да дође и разриједи "мигранте" који су дошли и нису дали економски задовољавајуће резултате, оптеретивши додатно социјалне службе.

Само да се зна, ко је био уз Републику Српску када јој је било најтеже, а ко није.