Говедарица позвао Лукача и Жељку да дају одговоре на безбједносна питања

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао је да су данашње оцјене предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић и министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача о безбједности у Бањој Луци нетачне и неутемељене.

среда, април 4, 2018 / 18:50

– Жељка Цвијановић истакла је данас да је безбједност у Бањој Луци „наводно“ погоршана и додала да се око тога „прави конструкција“. Лукач је још једном је поновио да је безбједност грађана Републике Српске један од приоритетних послова МУП-а РС. Ни Цвијановић ни Лукач нису коментарисали посљедње нападе који су потресли Бању Луку – казао је Говедарица.

Он је подсјетио да је 24. марта пронађено тијело Давида Драгичевића и додао да је више него очигледно да полиција крије многе детаље који су везани за ову смрт. Шест дана касније пријетње смрћу је добио предсједник Високог судског и тужилачког вијећа БиХ Милан Тегелтија, као и главни окружни тужилац из Бање Луке Желимир Лепир и његов замјеник Зоран Булатовић. Дан након тога, 31. марта, неколико минута прије поноћи, испаљена је зоља у зграду „Еурохерца“.

– Ако је безбједност „наводно“ погоршана и ако је тачно да се око тога „прави“ конструкција, онда је право вријеме да Цвијановићева и Лукач саопште како је преминуо Давид Драгичевић, ко је пријетио Тегелтији, Лепиру и Булатовићу и ко је испалио зољу у згграду „Еурохерца“. Или то за њих није нарушена безбједносна ситуација – поручио је Говедарица.

Говедарица је поручио да су сви у Републици Српској свјесни тога да је полиција спремна да брани грађане РС и додао да, упркос томе, у полицији има и оних који су спремни да по сваку цијену заштите појединце који су умислили да је Бања Лука њихов приватни посјед.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *