Министарство пољопривреде демантује БН телевизију

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске демантује наводе из јучерашњег прилога БН телевизије како „Влада има лоше намјере приликом давања пољопривредног земљишта у закуп на подручју Семберије“, те како „Влада на тај начин тјера привреднике са ових простора“.

среда, април 4, 2018 / 17:44

Министарство подсјећа да Влада Републике Српске не даје у закуп пољопривредно земљиште које је у својини Републике Српске, него је закуп земљишта регулисан на начин да локалне заједнице врше поступак додјеле земљишта у закуп, а Република Српска концесију на земљиште.

Ако све локалне заједнице у Републици Српској поступају сходно регулативи која се односи на ову област, питамо се због чега то једино одбија да ради Град Бијељина?

Министарство такође демантује тврдње власника фабрике „Сава Семберија“ Милорада Крстића да Министарство на овај начин не жели да додијели земљиште „Сави“ на подручју Бијељине у закуп, из простог разлога што је давање земљишта у закуп у надлежности Града Бијељина.

Према расположивим информацијама, Град Бијељина има 780 хектара пољопривредног земљишта које може издати у закуп, па се поставља питање да ли се господин Крстић обратио Граду Бијељина? Посебно имајући у виду то што Град Бијељина то може да уради користећи постојећи Закон о задругарству.

Министарство је власнику „Саве Семберија“ послало „комплетан преглед слободних катастарских парцела на подручју Бијељине“, које укупно чине 476 хектара, како би власник фабрике увидио и имао преглед свих расположивих парцела на подручју Бијељине, а господин Крстић је злоупотријебио и са БН телевизијом искарикирао податке који су му стављени на располагање.

На крају, овакве прилоге БН телевизије, сматрамо само још једним у низу тенденциозних прилога ове телевизије обојених познатим политичким бојама, као што је и недавни прилог како „владајући“ наводно праве планове „како да посвађају народ и власт у Семберији“, а у вези издавања пољопривредног земљишта у закуп на подручју Бијељине што нема везе са истином и што је у надлежности локалних заједница, а за које градоначелник Бијељине упорно даје обећања да ће расписати јавни позив за закуп, да би та обећања упорно кршио.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *