Гас у Приједору: Јавор са представницима руског предузећа

Градоначелник Приједора Слободан Јавор са сарадницима данас је угостио делегацију из фирме ,,ГАС-РЕС’’ д.о.о. Бања лука, Представништва Републике Српска у Руској федерацији те представнике фирме " Газпром Енергохолдинг" из Русије.

среда, 7 септембра, 2022 / 15:57

На радном састанку је организована кратка презентација са основним информацијама о тренутној потрошњи топлотне енергије, планираној траси новог гасовода и предвиђеној локацији за изградњу гасне когенерације у Приједору капацитета од 150 мегавата. Ово је прилика да Град Приједор постане још интересантнији за инвеститоре због доступности и цијене овог енергента која ће са изградњом тока бити нова реалност.

Наиме, У 2019. години Влада Републике Српске је доније Одлуку о давању сагласности за реализацију пројекта за изградњу магистралног гасовода од границе са Републиком Србијом трасом Бијељина – Бања Лука- Приједор – Нови Град.Поменути пројекат је проглашен пројектом од стратешког значаја и за носиоца пројекта је изабрана фирма ,,ГАС-РЕС" д.о.о. Бања Лука.

У току су припремне активности на пројекту које подразумијевају активности на изради пројектно-техничке документације, које обухватају и долазак представника Газпрома ( Руска федерација) и партнера за обилазак потенцијалних локација за изградњу термоенергетских објеката као и обилзак најважнијих тачака на поменутој траси, Бијељина- Бања Лука- Приједор – Нови Град.Оставите одговор