Дани(ј)ел Симић: Руски гас стигао до Раче – Српска у Милошевцу плаче

Посјета српског члана Предсједништва БиХ Владимиру Путину, получила је више занимања јавности у смислу спиновања је ли се уопште десила, да је и портпарол Кремља, Димитриј Песков, осјетио потребу потврдити је саопштењем. Као и обично, није обраћена никаква, посебно аналитичка пажња, на могућности сарадње са Русијом и значај или изводљивост пројеката који су помињани.


Келин: Чека се само њемачка влада и Сјеверни ток 2 одмах може у погон

За укључивање протока гаса из "Сјеверног тока 2" потребна је само дозвола Њемачке, рекао је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин. Каже да је потребна само дозола Њемачке за испоруку додатног гаса Европи, испод Балтичког мора.


Русија почела да шаље гас Турским током

Русија је почела да шаље гас Бугарској, Грчкој и Сјеверној Македонији путем новог гасовода "Турски ток”, објавио је "Булгартрансгаз” наводећи да је то начин да се смањи испорука преко Украјине.


Гас у Приједору: Јавор са представницима руског предузећа

Градоначелник Приједора Слободан Јавор са сарадницима данас је угостио делегацију из фирме ,,ГАС-РЕС’’ д.о.о. Бања лука, Представништва Републике Српска у Руској федерацији те представнике фирме " Газпром Енергохолдинг" из Русије.


Гас у ЕУ седам пута скупљи него у САД

Природни гас у Европи се тргује по цијенама које су еквивалентне износу од око 70 долара за милион британских термалних јединица (БТУ), што је отприлике седам пута више од цијена у Сједињеним Државама, објавио је ЦНН, позивајући се на анализу нафтне констатинг компаније Липов Ојл.


Озбиљан је сукоб: Транспорт гаса кроз Украјину ка ЕУ несметан и максималан

Очекује се да транзит руског гаса кроз Украјину данас буде на максимуму, у оквиру "Гаспромових” уговорних обавеза – нешто више од 109 милиона кубних метара, показали су подаци украјинског оператера гасног транспортног система (ГТС) .


Цијена плина пробила рекорд: 2.700 долара за хиљаду кубика

Цијена гаса у Европи достигла је 2.700 долара за хиљаду метара кубних, према лондонској берзи ИЦЕ, што је једна од опипљивих посљедица санкцја и русофобије која се шири, како у ЕУ тако и преко Атлантика. Или никад није ни престајала?


Банкротирао оператер "Сјеверног тока 2”

Оператер њемачко-руског гасовода "Сјеверни ток 2” постао је жртва узвратних мјера које је предузео Берлин после почетка руске инвазије на Украјину, и морао је под стечај, док су запослени добили отказ.


Турска и Израел у преговорима око кориштења и транспорта земног плина

Турска и Израел могу сарађивати на преносу израелског природног гаса ка Европи и двије земље ће разговарати о енергетској сарадњи током разговора наредног мјесеца, изјавио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.


Додик у Гаспрому: Нема питања које би могло да заустави изградњу гасовода до Бање Луке

– Оно што је веома важно, јучерашњи мој разговор са предсједником Путином је овдје потврђен. Ми ћемо имати исту цијену гаса у периоду како је то добила и Србија, до 31. маја. Након тога ћемо разговарати. Наши потрошачи могу рачунати на исту цијену, без обзира што је она много већа на свјетском тржишту – рекао је Додик.