Функционери Уједињене Српске уплаћују личне паре у Корона фонд солидарности

Као знак подршке Републици Српској у борби против вируса корона, функционери Уједињене Српске почели су да уплаћују, поред одлуке Владе РСи локалних заједница, и ЛИЧНА СРЕДСТВА у Фонд солидарности, и до сада је уплаћено 11.550,00 КМ, а наставиће са уплаћивањем и у наредном периоду, кажу из ове странке.

уторак, 7 априла, 2020 / 14:17

Овај лијеп гест у тренуцима готово потпуног престанка економског живота, допуњавамо гледањем у зубе карактеристичном за Фронтал.РС када су приче о патриотској солидарности у питању.

На приложеној фотографији уплатница успјели смо разазнати свега четири или пет оних које су попуњене српским писмом, те предлажемо да Уједињена Српска, као странка наглашеног националног програма, личним примјером својих функционера покаже то и у пракси. Не треба србовати само пред изборе и када се нападају политички противници.

То се може чинити несмањеним интензитетом, простом свакодневном употребом српског писма. Посебно као изабрани или именовани представници народа Српске, омогућити употребу свог матерњег писма и у случајевима аутоматизованог или електронског уноса података о уплатиоцу.

Српско писмо у банкама које оперишу на територији Републике Српске је ту тешко дискиминисано. О Ефбиху да не причамо. Неко би требао урадити нешто да се то исправи. Питање је само ко?

Као олакшавајућу околност, наводимо да Уједињена Српска своја саопштења шаље ћирилицом, те је чак и приложена фотографија именована њоме.

Захваљујући томе, ова вијест осим у таг латиничење, заслужује и мјесто у тагу азбуковаскрсеније.1 КОМЕНТАР