Маскирани разбојници краду антифашистичке традиције Сарајева

Када нема покојног Владимира Перића, познатијег као Валтер, ни члана СПС Бате Живојиновића, разни аматерски глумци и вазалски феудални политичари злоупотребљавају буџет тзв. БиХ да се иживљавају на српској антифашистичкој традицији.

уторак, 7 априла, 2020 / 13:06

Једино што је стигло из тзв. Предсједништва БиХ на српском писму, јесте "Порука" коју је Жељко Љиљанеску упутио " поводом 6. априла – Дана града Сарајева и обиљежавања 75. годишњице ослобођења града од фашистичке окупације". И то још од чланства Бивше Југословенске Републике Македоније у Сјеверноатланском савезу.

Антисрпски антифашизам и невидљиви непријатељ

"Овај симболичан датум за наш град Сарајево ове године обиљежавамо у другачијим условима. Овај датум симболишу отпор и побједа, те сам увјерен да ћемо и ову ситуацију у којој се сад налазимо превазићи, а борбу против невидљивог непријатеља такође добити.

Све оно што нам се дешавало успјели смо превазићи заједно. Превазићи ћемо и све будуће изазове заједно. Бранили смо наш град и нашу земљу више пута и то ћемо радити увијек ако затреба.

Овај историјски датум од великог значаја за наш град не смијемо никада заборавити и, без обзира на то са чиме се суочавамо, увијек требамо имати на уму нашу опредијељеност за борбу против фашизма, тежећи миру и слободи. Заједништво је оно што требамо наставити његовати и преносити на будуће генерације.

Свим грађанкама и грађанима честитам 6. април – Дан града Сарајева са поруком да, као и сви грађани широм Босне и Херцеговине, остану код куће како би заштитили себе и своје суграђане. Као друштво, увијек смо се понашали одговорно, што требамо наставити и даље за добробит свих нас".

(крај "поруке")

Корона збрисала српско писмо у Предсједништву БиХ

Биће да је корона вирус збрисао и сваку потребу да се хињи мултикултуралност и мултиетничност од стране два муслиманска члана Предсједништва БиХ, изузев у овој, ко зна кад припремљеној "поруци". Наратив је стари.

Након образложења зашто је непримјерено злоупотребљавање јединица ОС БиХ и зашто је Милорад Додик требао реаговати, даћемо преглед дипломатских активности у Предсједништву БиХ. Оне су, не само по изостављању српског писма, крајње антисрпске намјере.

Непрестано се из Башчаршијске паклене кухиње покушава фалсификовати историја и антифашистички покрет у БиХ, који је доказано био већински, а у почетку и искључиво српски устанак, представити као традицију тзв. Армије БиХ. Нема ништа даље од истине, што памти муџахединско-усташка идеологија тих војних јединица.

Краљ Твртко крунисан на гробу Светог Саве

То је толико изводиво, као и сакрити да је љиљан симбол крста, односно Богородице, те да је Стефан Твртко Котромањић у чије се љиљане куну Џаферовић и Комшић, био "Краљ Срба, Босне и Поморја". Крунисан у манастиру Милешева, Република Србија.

Но, ако се успије (као у Црној Гори сакрити да је Његош био Србин), самим тим се онда и изједначава неуспио покушај "Бљеска" и "Олује" у Социјалистичкој Републици БиХ, са "антифашистичком борбом". У Жељка Комшића као директног насљедника Јосипа Броза Тита. Минимум. Онда је јасно из историје СФРЈ, каква судбина се намјењује Србима у "унитарној и цјеловитој БиХ".

Још у вријеме поменутог диктатора и персонификације једнопартијског тоталитарног режима, измишљане су бајке типа Валтер брани Сарајево, па се Жељко Љиљанеску мало залилао и умислио себи филмску улогу Бате Живојиновића.

Но, заиста је безобразно своје религиозне тековине из грађанског рата, потурати под "антифашистичку борбу".

Шта Додик ради?

Милорад Додик, откако није предсједавајући, а посебно откако је корона вирус ушао у друштвенополитички живот, готово да уопште не користи канале и полуге које му омогућава администрација Предсједништва БиХ. Идентична аутистична политика, као и у случају БХРТ, која се посматра као муслиманска бонус телевизија за играње државе.

Захваљујући тој политици ова кућа има само један информативно-технички центар у Републици Српској (Бања Лука), док су сви остали у Ефбиху. Уједно постају, као и тзв. "заједнички органи" расадник аутошовинистичких шрафова овог нескривено и искључиво антисрпског система.

Исто тако и употребу јединица ОС БиХ, треба тражити при обиљежавању великих српских побједа у Отаџбинском рату, да се мало навикну да жутоплава крпа није само њихова, те ако смо је и ми платили, можемо мало да бришемо са њом мусаву мушему наше стварности.

Шта ради Геџет-Џафи?

Док је Џаферовић је од почетка овог мјесеца стигао да се унаприједи у видео-чет, те својим бирачима обзнани да се уз помоћ геџета чуо и видио са Сатнером од ЕУ, главарима Малезије, Азарбејџана и Турске; Комшо Љиљанеску је пожурио да буде добри ђак НАТО из прве клупе.

У страху да му неко не преотме ту титулум честитао Сјеверној Македонији што се придружила војном савезу којем ми не припадамо?! Још и горе, што се Републике Српске тиче нећемо докле год се не ријеши питање са привремено окупираним Косовом и Метохијом по Резолуцији 1244 Уједињених народа. Док неко не одговара за агресију на Србију и Црну Гору 1999. године.

За то вријеме Додик ништа. Макар да се жали јер га потписују латиницом и нема српских варијанти саопштења, те је Фронтал.РС принуђен да га машински преслови са незнано којег новоговора развијеног од српског језика, а који се користи у вазалским институцијама НАТО и ЕУ у Сарајеву.

Обзиром на овакву политику и то у условима док нас још тобож вабе и маме у "унитарну БиХ", јасно је да је у случају њих најбоље поступати по упутству које се види на насловној фотографији, исписаном на банеру: ИЗБЈЕГАВАЈ КОНТАКТ!

Никад робом – натпис на Вјечној ватри у Сарајеву

Само латиницом из мултикултуралног, мултиконфесионалног и мултиантисрпског Предсједништва БиХ, послали су нам сљедеће уратке:

Какве везе имају Ковачи са Вјечном ватром?

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић положили су цвијеће у поводу обиљежавања 75. годишњице ослобођења града Сарајева од фашистичке окупације и 6. априла Дана града Сарајева

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић су у поводу Дана града Сарајева, одали почаст и положили цвијеће на спомен обиљежје Вјечна ватра, на мезарју Ковачи, на спомен обиљежју убијеној дјеци Сарајева и на спомен обиљежју Враца.

Чланови Предсједништва БиХ су нагласили велики значај 75. годишњице ослобођења Сарајева од фашистичке окупације и истакли опредјељеност за борбу против фашизма. Упутили су честитке грађанима поводом 6. априла Дан града Сарајева са поруком да остану код куће како би заштитили себе и своје суграђане.

Полагање цвијећа је обављено у складу са препорукама епидемиолошких служби уз додатне мјере заштите.

Шта каже бабин аманет: Реџеп Тајип Ердо’ан или Рецеп Таyyип Ердоган?

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић разговарао са предсједником Републике Турске Рецепом Таyyипом Ердоганом

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао је данас телефоном са предсједником Републике Турске Рецепом Таyyипом Ердоганом о стању у Босни и Херцеговине и и Турској у вези са напорима које двије државе чине на заустављању ширења корона вируса. Саговорници су нагласили да се пандемија може побиједити једино заједничким и координираним активностима цијелог свијета.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Џаферовић захвалио се на помоћи коју је Република Турска међу првима пружила Босни и Херцеговини. Предсједник Ердоган је рекао да ће се помоћ Републике Турске наставити, у медицинској опреми неопходној за заустављање ширења Цовида-19.

Предсједник Ердоган је оцијенио предузете мјере на спрјечавању ширења корона вируса у Босни и Херцеговини као правовремене, које дају добре резултате. Такођер, предсједник Ердоган је позвао на јединство и заједнички рад свих у Босни и Херцеговини у борби против пандемије корона вируса.

Азарбејџан зове – Алијев или Алиуев?

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао са предсједником Азербејџана Илхамом Алиyевом

У телефонском разговору су размијењене информације о тренутној ситуацији у двије државе и посљедицама пандемије корона вируса.

Предсједавајући Џаферовић упознао је предсједника Алиyева о потребама Босне и Херцеговине за заштитном медицинском опремом и набавком респиратора, до којих се у овом тренутку на свјетском тржишту тешко долази.

Предсједник Алиyев најавио је да ће Азербејџан пружити подршку Босни и Херцеговини у сваком сегменту, наглашавајући пријатељске односе двију држава.

Предсједник Алиyев обавијестио је предсједавајућег Џаферовића да је прихватио раније упућени позив да посјети Босну и Херцеговину, те да ће то учинити одмах по окончању кризе изазване пандемијом корона вируса.

Мухидин Јасин на смартфону постаје Мухyиддин Yассин

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао са премијером Малезије Мухyиддином Yассином

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао је данас телефоном са премијером Малезије Мухyиддином Yассином о ситуацији везаној за пандемију корона вируса.

Предсједавајући Џаферовић и премијер Yассин размијенили су информације о стању са бројем заражених и мјерама које се подузимају у Босни и Херцеговини и Малезији.

Пријатељски односи двију држава потврђени су и данас, чему свједочи помоћ коју ће Малезија упутити Босни и Херцеговини, већ у наредним данима.

Премијер Yассин најавио је да ће Малезија, која се и сама суочава са проблемима изазваним пандемијом, наставити да помаже Босни и Херцеговини и у наредном периоду.Премијер Yассин упутио је позив предсједавајућем Џаферовићу да одмах по окончању пандемије посјети Малезију, како би двије државе додатно унаприједиле своје билатералне односе и економску сарадњу.

Предсједавајући Џаферовић нагласио је искрене пријатељске односе двију држава и захвалио је премијеру Yассину за подршку коју Малезија константно пружа Босни и Херцеговини, а нарочито у овом времену када се готово цијели свијет суочава са проблемима изазваним пандемијом корона вируса.

Овај скоро к’о домаћи – Јоханн Саттлер

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханном Саттлером

Једна од тема разговора била је хитно провођење процедура у институцијама БиХ, како би наша земља што прије званично приступила споразуму Европске уније о заједничкој набавци медицинске опреме потребне за борбу против коронавируса, посебно респиратора.

Саговорници су се сагласили да је у овом тренутку потребно све политичке размирице оставити по страни, како би се кроз сарадњу свих актера омогућио заједнички ефикаснији одговор на пандемију корона вируса и економске посљедице које ће пандемија изазвати.

Амбасадор Саттлер је у том контексту посебно потцртао заједничку изјаву Предсједништва БиХ, те нагласио да је досадашња реакција институција у БиХ на свим нивоима, као и самих грађана, изузетно добра.

Предсједавајући Џаферовић нагласио је значај ангажмана и подршке коју Европска унија пружа Босни и Херцеговини.

У чије име Жељко Љиљанеску честита Сјеверној Македонији чланство у алијанси агресора против Србије?

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић упутио је честитку предсједнику Сјеверне Македоније Стеви Пендаровском поводом званичног пријема Сјеверне Македоније у НАТО савез.

"Предсједниче Пендаровски примите моје искрене честитке поводом пријема Сјеверне Македоније у пријатељску Сјеверно-атланску алијансу. Честитам и свим грађанима Сјеверне Македоније који су дали огроман допринос овоме великом и значајном кораку за вашу земљу и за цијелу регију.

Пренесите наше срдачне поздраве Вашим сарадницима и свим грађанима Сјеверне Македоније који се, баш као и грађани Босне и Херцеговине, посљедњих дана боре против истог непријатеља."1 КОМЕНТАР

  1. Банана држава која почива на лажима! Ако ико има прилику да започне из почетка то су онда Срби и Република Српска! Одвојити се од филџан махале и заувјек заборавити индијанце! На крају крајева сваким веком их је мање! Више их је по Шведској него по шехеру!