Природа се обнавља: Азбука на АТВ

Након једног од најгорих могућих пословних потеза у историји домаћих медија, мијењањем логотипа и читаве галантерије Алтернативне телевизије у латиницу, ћирилица се појавила у титловима

среда, 15 априла, 2020 / 10:04

Фронтал.РС се труди писати на ове теме шаљиво, или барем иронично (што прерасте у саркастично), али ово уопште нису шаљиви случајеви. Ово што се десило на АТВ, паралелно са падом гледаности, класични је примјер културног геноцида над српским народом и превођење истог у сасвим други идентитет.

То је појава коју на Фронтал.РС називамо "Азбукобуиство".

Ако се у обзир узме да је Отаџбински рат (1992-1995) вођен управо због физичког и духовног опстанка српског народа, биће да су агресори могли само сачекати "ингениозне" пословне одлуке српских "бизмисмена". Нису морали метка испалити, постигли би шта су хтјели. Као што у културном погледу и јесу.

А то је најбитније.

Азбукоубиство у пракси државне управе

О запосленима у јавној управи да и не причамо. Зато ћемо само кратко Министарству просвјете и културе, те Министарству науке и технологије указати да ова телевизија, као и многе друге (изузев РТРС, БН ТВ и К3 од ових са националном покривеношћу), крши устав Републике Српске у погледу лажне "равноправности писама".

Која је најлажнија, очигледно, само у пракси.

(Хвала Русима што снимају филмове о Србији и титлују их српским писмом.)1 КОМЕНТАР

  1. Од њиховог преласка на латиницу више не обраћам пажњу на дотичну телевизију, за мене је АТВ тим беспотребним и ничим изазваним потезом учинила самоубиство, а често сам је гледао док је постојала…