Како се на српском каже "лирик видео": Револт објавио ствар Земља

Састав Револт објавио је нови сингл са надолазећег албума, а овога пута Бањалучани су јавности представили пјесму "Земља". Фронтал.РС подржава домаћу производњу, пресловљавајући саопштење на српско писмо.

среда, 15 априла, 2020 / 09:50

Ово је земља у којој можете пјевати основне топике тинејџерског бунтовништва карактеристичне за ову врсту музике – о "поквареним политичарима који разједињавају глупи народ национализмом да би се на томе богатили", о "три Бога", о свему – само МОРАТЕ ЗАБОРАВИТИ ЋИРИЛИЦУ.

Посебвно приликом прављења нечега што писац саопштења назива "lyric video". И код саопштења, дакако. Све у овој земљи (Српској) мора по троје, осим српског писма. Оно не може никако. Срби сами себи никад не помажу. Камоли три пута.

Све је настало на српској земљи, те се летимичним преслушавањем чују фразе "балканско брдо", односно "три Бога" и "који је пречи", што су све одлике нормативне поетике сарајстанских Невладинића. Нажалост. Фронтал.РС, дакако, не сматра да је ово "земља у којој мораш да заборавиш на срећу", па преноси саопштење у цјелости:

Република Српска Је Слободна Земља

У питању је трећи сингл који ће се наћи на албуму "Контракције", а "Земља" је добила и пратећи, тзв. "лyриц видео" за који је био задужен Индир Мердановић.

Подсјећамо, група Револт је поново активна након десет година паузе, коју је прекинула објавом синглова "Снови" и "Антагонист". Све три пјесме наћи ће се на албуму "Контракције", насљеднику сада већ култног дебија "У кући бола".Револт интензивно, већ годину дана и на некакав себи својствен начин, ствара нове пјесме, које би се уобличене у цјелини требале наћи на албуму радног назива "Контракције", а за сингл "Земља" био је предвиђен и видео-спот. Ипак, због глобалне ситуације, бенд није био у могућности да реализује и оствари планирано – каже Драшко Кременовић, један од вокала бенда.

Он такође открива да је за претходни сингл "Антагонист" већ снимљен један дио видео-спота.

Међутим, остао нам је незавршен други дио, који је требао да буде снимљен. Сама ситуација у свијету је зауставила даљи рад, па је спот у фази даљег разматрања – наводи Кременовић.

За снимање и продукцију нумере "Земља", као и комплетног албума "Контракције", побринуо се гитариста бенда Дејан Савић уз помоћ остатка бенда, док је за омот албума и пратеће визуале био задужен Дејан Шијук.

Револт је настао 1995. године, а поред албума "У кући бола" (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе.
Актуелни сингл "Земља", али и претходна два, можете преслушати на званичном YоуТубе каналу групе Револт.