Друга изјава банкара Радовића у дресу СДС – о икони из Лугањска

Свјетски медији већ данима пишу о дипломатском скандалу у режији српског члана Предсједништва БиХ у случају "украјинска икона" а нико од актера скандала није се огласио да објасни шта се заиста догодило – истакао је замјеник предсједника СДС др Милан Радовић.

среда, 23 децембра, 2020 / 11:32

Он је казао да ће случај у који се на крају укључио и Интерпол, само додатно да угрози међународни углед Босне и Херцеговине и Републике Српске.

"Уколико готово свакодневно свјетски медији извјештавају негативно о процесима и политичкој ситуацији у БиХ, како неко може очекивати да ће неко инвестирати свој капитал овдје" – појаснио је замјеник предсједника СДС.

Радовић је нагласио да је скандалозно да се и данима након скандала не зна ко су одговорни актери.

"Умјесто да кривци за дипломатски скандал деценије објасне јавности како се десило да украдена икона буде поклоњена другом човјеку свјетске велесиле каква је Русија, већ данима имамо ћутњу надлежних док нас међународна јавност разапиње као Пинк пантер државу" – истакао је Радовић и додао:

"Очигледно је да челни људи у Предсједништву БиХ не знају на који начин дипломатски имиџ једне државе утиче на економију и инвестиције јер иначе никад не би свом народу приредили прворазредни дипломатски скандал какав смо имали у предмету "украдена икона" – закључио је Радовић.2 КОМЕНТАРА

  1. Шта ти је политика? Неко се бави тривијалним стварима и нема гдје се то не објављује, док неко ради најбољу ствар задње двије деценије у Српској, све спашавајући природне ресурсе у вриједности више милијарди КМ, о томе кратко на пар мјеста,
    Рајкула цинично на твитеру и тачка.

  2. Дефинитивно нож у срце нашој браћи по алавости. Ал’ шта нас брига шта свет каже. Ми смо ипак „најчаснији“ међу „часним“. Примитивни, и приглупи полусвет који више не може сакрити своју срамоту. Сербска се труба од бруке више не чује.