Додик стао на Стевандићеву страну, ДНС опет уздржан

У владајућој коалицији је све стабилно и неће бити никаквих смјена у парламенту, поручио је Милорад Додик након састанка СНСД-а и Уједињене Српске.

уторак, 28 новембра, 2017 / 20:19

Сваки дан је, каже, у контакту са Марком Павићем и њихову сарадњу ништа неће пољуљати. За приче о могућој смјени Ненада Стевандића са мјеста потпредсједника парламента каже да су то само пусте жеље опозиције.

“Стевандић неће бити смијењен са тог мјеста у парламентарној процедури, без обзира на амбиције из Савеза за промјене. Желим да кажем да је СНСД у примарној коалицији са ДНС-ом и Социјалистичком партијом и наравно сматрам да као што ДНС има могућност да сарађује са другим политичким партијама, да и ми треба да сарађујемо са свима”, изјавио је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Вођа Уједињене Српске, заједно са најближим сарадницима, поранио је на састанак у Палату Републике. Тамо је поручио да они не желе да разваљују ничије коалиције, ни да се баве политичком трговином, него да буду фактор, како им и име каже, уједињења у Српској.

“Ми немамо ништа ни са каквим односима унутар коалиције СНСД-а, ДНС-а и Социјалистичке партије, да поштујемо све што та коалиција потписује и ради и немамо намјеру нити кога да мијењамо нити кога да истискујемо”, наводи Ненад Стевандић, предсједник странке Уједињена Српска.

Ни ми не истискујемо и не смјењујемо никога и немамо ништа против сарадње СНСД-а и Уједињене Српске, поручује из Приједора Марко Павић. Ипак, упозорава Стевандића – прсте даље од ДНС-ових чланова.

“Нити ДНС нити било ко у коалицији тим односом није угрожен. Добро би било да Стевандић са оним начином врбовања унутар ДНС-а престане, јер би то било онда разлог да можда и ми правимо неке ближе односе и слично”, рекао је Марко Павић, предсједник ДНС-а.

Претходних мјесеци се “кувало” између ДНС-а и Уједињене Српске по локалу. Све је дошло до врхунца када је Стевандићева партија у Приједору, Павићевом бастиону већ 17 година, хтјела да преотме четири ДНС-ова одборника.8 КОМЕНТАРА

 1. И ја мислим да никаквих смјена неће бити, све је то олош коју занима само лична корист, о принципима и људству ту не бјеше збора.

 2. Национално одговорна политика,САБОРНОСТ, односно неопходно јединство због бремена времана у коме живимо, заштита природних ресурса, понуда свеобухватног ПРОГРАМА ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, посебно програма привредног развоја прилагођеног територији, људству и природним ресурсима, хуманост и максимална социјална осјетљивост за десетине хиљада угрожених породица, супер озбиљан рад борачке организације као коректива друштва, поштовање слова Дејтона, јединствено дјеловање у Сарајеву, координисано са НСРС и владом РС, па…………………………………………………..

  О овоме сад говоре сви,а тек ће говорити у наредном периоду, нешто ми то људи познато, исто као да је неко овдје годинама о томе писао колумне и нудио конкретна рјешења, зар не?

 3. Стевандић је будућност Републике Српске. Увукао се код Додика као тројанац, а када зајаше биће нам свима боље.

 4. апостроф-
  ено ти/нам објашњења и смјерница за ту твоју ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, саборност и остала с…,од првих људи који су на челу ове јадне државице пре који дан на РТРС-у(мркењићки клан):

  Министар рада и борачки –
  нуди секс и наводно некакав рад, као излаз у опљачканој недођији,

  Први или други човјек БОРС-а –
  рачуна на природни одлив(то му дође ваљда љепши израз за цркавање, умирање, нестанак баласта..,) све старијих бораца и становништва и такође прати и подржава крилатицу, они који се нису „СНАШЛИ“(они ваљда јесу) ,

  Министар финансијски –
  се на све то кретенски церека ..,
  О синдикалној гиздавој опајдари не вреди трошити ни ријеч…,

  Представник нкаквог тзв. реалног сектора – туца, муца, не зна ни гје је дошо ни куд је пошо..,

  Све иритантно, дрско, безобразно и подругљиво…нигдје ни једног слова о узроцима, отклањању узрока,побољшању стања.., итд.

  Дакле, излаз је у СМРТИ(пардон, природном одливу), СЕКСУ, и „РАДУ“(заснованом на снаш’о се, није се снаш’о, јамио није јамио..)

  Ето то ти је прави концепт послератне обнове, и нико га неће и не жели мијењати ни за јоту, чак што више подстицаће га све више, као и овај двојац горе…,

 5. славија,

  шта ћу ја сад?

  Моје је да наставим позитивну причу, да нудим конкретна и лако изводљива рјешења.

  Ја сам човјек који је осмислио авангардни програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, програм који је прије више година добио од струке и науке из Србије, Републике Српске и Европске комисије највеће оцјене.

  Покренуо сам такође прије више година због катастрофалних резултата, причу о пријеко потребној реформи друштва у свим областима живота, платформу под називом ПРОГРАМ ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Видим да нас плагирају, да многи мене „цитирају“, говорећи тако, као да су они то тек пласирали у јавност, видим да нашу платформу неки нуде као да су то њихова оригинална пета-прва рјешења?

  Што се мене и зелених тиче, ја знам шта нудимо, знам како доћи до циља, знам тачно шта треба урадити да се анулира свјесна опструкција из Сарајева,знам како ово апатију и безнађе претворити у позитивно и стваралачко размишљање народа.

  Значи ја и зелени знамо како да се у кратком периоду комплетно друштво покрене ка остварењу циља, знам тачно шта треба радити влада,шта НСРС, шта предсједник Српске, шта члан предсједништва и сви српски представници у Сарајеву и широм свијета, шта медији, шта сви остали сегменти друштва, све да у два четворогодишња циклуса, можда и прије, 6-8 година, Република Српска буде средње развијена земља, са перспективом да у трећем циклусу, за 10 година најдаље, постигнемо стандард као што је данас у Аустрији.

  Много ми тога још имамо, мало нас је, можда то може и прије, али нека, ја кад некоме кажем да је нешто у петак, то је сигурно у сриједу, она два дана оставим за не дај Боже.

  Срби су изгубили све оног дана кад нису своје вође везали за ријеч, није случајно она народна:“ Волови се вежу за рогове, а људи за ријеч.“

  Иначе, кроз живот много искуства имам са оним који обећају да ће нешто завршити у идући петак, па на крају дође до тога да им мораш рећи: „Реци ког мјесеца, или године у петак, п*чка ти материна сељачка.“

  Е тако ми 22 године чекамо тај петак, зар не?

 6. o cemu ti ljudino pises kaki zeleni razvoj de ti to promjeni u crvenoplavobijeli razvoj nikaki zeleni boja mi ne spominji i drugi kaka Austria pa jel se mi trebamo porediti i danam nacisticka hitlerovija bude uzor alo
  gdje ti je Putin Rusia Kina u programu sto otome nepises da ti nisi neki iyzdajnik kaki je ovdje ko medjeda u Perucici kaki srpski predstavnici u Sarajevu mi trebamo da se ocijepimo od nji i pricjepimo nasim istocnim partnerima zemljama koe nam nisu zlo nikad cinile znaci Rusia Bjelorusia Kina Korea a prema ovim dole federalnim zid podici i puskarnice postaviti zavrsiti satim imam ja jos ideja ali kad bidne vrijeme cu ih iznosti

 7. Иле,

  па и Русија и Бјелорусија су прихватиле нову формулу тз.зелене економије, као што су то урадили у Аустрији, Швајцварској, Њемачкој.

  Бјелорусија је у томе далеко одмакла, производи се здрава храна, праве се насипи, системи за наводњавање,граде фабрике са најсавременијим филтерима и пречистачима, те прерадом отпада и отпадних вода, изграђују колектори и пречистачи за отпадне воде на све стране, рецимо Минск је тренутно један од најчистијих градова свијета, ако не и најчистији.

  Иначе, Бјелорусија је најбоља земља на свијету за живот, тамо нема незапослених, чак је усвојен закон да они који неће да раде, да морају плаћати порез.

  Тамо од једне плате живиш као господин, плаћаш стан,режије, имаш довољно хране, ако си ожењен, једна плата иде у штедњу,
  У ЕУ ти за такав живот требају три плате, двије за живот, једна за штедњу.

  Тамо је бесплатно и на веома високом нивоу здравство, дјеца имају бесплатно школовање, идеалне и бесплатне терене и објекте за бављење спортом и културом, најљепше жене свијета су тамо, е, не могу да се зауставим………………………

  Шта ти то говори Иле, да зелени свугдје требају због овог јебеног времена, да требају Србији, да зелена економија треба у Републици Српској, као што су требали и требају зелени Бјелорусима, Русима или државама у ЕУ, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *