Шукало пријавио РТРС инспекцији

Посланик Адам Шукало поднио је данас Инспекторату Републике Српске пријаву против генералног директора РТРС-а Драшка Милиновића у вези с повредом основних права радника ангажованих по уговорима о обављању повремених и привремених послова.

уторак, 28 новембра, 2017 / 16:58

Шукало тврди да дио радника Јавног сервиса РТРС-а годинама ради на основу привремених уговора и да за то постоје јасни докази.

Адам Шукало је пријаву против генералног директора Радио телевизије Републике Српске Драшка Милиновића поднио због повреде права радника који су ангажовани по уговорима о обављању повремених и привремених послова.

Шукало тврди да је добио потврду од 28 радника РТРС-а који годинама раде по поменутим уговорима што је у супротности с законом о раду. "Практично раде на црно, без законске пријаве, уз минималне накнаде и без плаћених доприноса", каже Шукало и додаје да је апсурдно то што су неки од тих радника новинари.

"Ти људи једноставно нису никада добили Уговоре по закону", казао је Шукало.

"По информацијама које сам добио од радника и након контрола и без обзира на ријешења инспектората то се до данас није десило, односно тим лицима нису понудјени уговори о зансивању радног односа. Закон о раду је врло прецизан у тој врсти приче."- рекао је иЋукало, који је конференцију за новинаре одржао испред Инспектората РС.

Шукало тврди да се у случају РТРС-а ради о свјесном кршењу закона а да је надлежна републичка инспекција већ утврдила неправилности, издала ријешења која се не поштују.

Наводи да реакцију Инспектората очекује у наредних неколико дана.

У Радио телевизији Републике Српске, у кабинету генералног директора , новинар БН телевиизје није успио добити коментар на Шукалову пријаву.

Недавно се и новинарка РТРС жалила на ове проблеме и јављањем у живи програм РТРС-а позвала је инспекторе рада да провјере те наводе.2 КОМЕНТАРА

  1. Не би Милиновић требао да буде тако социјално неосјетљив према радницима. Требао би се сјетити, када је обављао једини посао за који је квалификован, конобарисање, како је њему било да ради без осигурања ?

Оставите одговор