Ђорђевић од Ослобођења: Вучић антируским говорима плаши грађане

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић данас је у саопштењу јавности осудио поруке које је председник Србије Александар Вучић послао у укључењима за српске медије из Монака. Ђорђевић је Вучићево обраћање назвао "антируским", а критиковао је и говор о могућим санкцијама Москви.

уторак, 22 фебруара, 2022 / 10:29

"Русија је пријатељска земља која је много задужила Србију и заиста је нејасно зашто Вучић има потребу овако да се оглашава", наводи Ђорђевић.

Према његовим речима, проблематично је и Вучићево застрашивање грађана Србије помињањем "рушења архитектуре света који познајемо".

"Подсетићу, то је архитектура света који нам је отео Косово и Метохију, који нам укида Републику Српску, који окреће главу од злочина над Србима. Та архитектура је много коштала српски народ", истиче председник покрета Ослобођење.

Он је додао да је "лицемерно" Вучићево критиковање српских медија и дистанцирање од сопствених таблоида:

"Он наводи као проблем то што је 80 процената српских медија русофилски настројено. Ваљда би, по Вучићу, било боље када би медији били проамерички и славили НАТО бомбе које су нам падале по главима?" упитао је Ђорђевић.

Он је истакао да је цело Вучићево обраћање уствари "велико правдање пред његовим западним спонзорима".

"Очигледно је завршено лажно Вучићево седење на две столице. Вучић сада потпуно преводи Србију на страну запада. То носи са собом санкције Русији, али и катастрофалне последице као што је признање Косова и укидање Републике Српске, све оно на шта ми као покрет већ дуго времена упозоравамо", оптужује лидер Ослобођења.

Он је осудио НАТО због, како је навео, изазивања нестабилности у Украјини. У Ђорђевићевом обраћању је истакнута дволичност западних центара моћи, који су на простору бивше Југославије кршили све међународне конвенције на штету Срба, а сада се позивају на међународно право у Донбасу.

Покрет Ослобођење један је од ретких политичких субјеката из Србије који је јавно поздравио одлуку Русије и њеног председника Владимира Путина о признавању Доњецке и Луганске Народне Републике. "Наша позиција је јасна: Србија увек треба да буде уз Русију, свог искреног историјског пријатеља и гаранта суверенитета наше земље", закључује Млађан Ђорђевић.