Украјински преглед: Крај НАТО, Ким и Ердоган код Путина, Умаров и Суровикин у медијима

НАТО је одавно требао да иде у пензију, јер створен да се супротстави продору комунизма. Нестанком Варшавског пакта, дошло је до хипертрофије НАТО, који је постао извршни орган, односно оружане снаге монополарног свијета којим доминирају САД.


Симић: Офанзива није постигла ништа, чим би Кијев правдао толике жртве

Напади дроновима које Оружане Снаге Украјина изводе по Криму, интензивирали су се пред сам истек продужења тзв. Житног договора. Круна тих напада је напад на Кримски мост, односно на престоницу Русије Москву. Ови напади нијесу имали војни, већ искључиво пропагндни значај.


Путин: Нећемо поновити 1917. ко је организовао пуч, издајица је и одговараће

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су Оружане снаге Русије добиле наређење да неутралишу оне који су организовали оружану побуну и истакао да власти неће дозволити да се понови раскол у земљи и да ће заштити народ.
Путин: Запад је крив за кризу хране и енергије

Прехрамбену и енергетску кризу у свијету изазвале су западне државе, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин у обраћању на 11. Међународном сусрету високих представника задужених за питања безбједности.


Путин честитао Вагнеровцима ослобађање Бахмута, Зеленски признао пораз

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је приватној војној компанији "Вагнер" и руским оружаним снагама ослобађење града Бахмута, познатог и као Артјомовск, у Доњецкој Народној Републици, саопштио је Кремљ.