Мјеста гдје је истина неважна: Васе Мискина, Маркале, Тузланска капија, Рачак и – Буча

Најбитнија медијска прича протеклих дана, не у Русији већ широм свијета, тиче се дешавања везано за специјалну војну операцију у бившој совјетској републици Украјини. Конкретно за град Буча у Кијевској области, гдје се уз снимке мртвих људи по улицама, руска војска која се отуда у сврху мировних преговора повукла још 30.03.2022. године, оптужује за "геноцид".


Предсједник Донбаса – Путин

Предсједник Доњецке Народне Републике је Денис Владимирович Пушилин, али сасвим је сигурно да се на овом дигиталном билборду који латиничи, не мисли на њега. Кликните и докажите себи.

Забрањено изношење пара: Русија уводи привремене економске мјере, како би се изборила са санкцијама Запада

Руски предсједник Владимир Путин потписао је указ "О додатним привременим економским мјерама за осигуравање финансијске стабилности Русије", саопштила је прес-служба Кремља.


И поред руске интервенције, гину цивили у ДНР: Двоје мртвих наставника

Најмање двоје наставника погинуло је када су украјинске гранате погодиле школу у граду Горловка у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици /ДНР/ у Донбасу, потврдио је градоначелник тог града Иван Приходко на "Телеграму".


Ђорђевић од Ослобођења: Вучић антируским говорима плаши грађане

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић данас је у саопштењу јавности осудио поруке које је председник Србије Александар Вучић послао у укључењима за српске медије из Монака. Ђорђевић је Вучићево обраћање назвао "антируским", а критиковао је и говор о могућим санкцијама Москви.Вијест: Бајден је обавијештен о безбједносној ситуацији и састанчиће

"Предсједник Бајден наставља да прати ситуацију у Украјини и редовно се информише о догађајима на терену. Његов тим за националну безбједност потврдио да је би Русија могла да покрене напад на Украјину у сваком моменту", рекла је портпарол Бијеле куће Џен Псаки.Зеленски нуди Путина састанком

Предсједник Украјине Владимир Зеленски поново је понудио одржавање директних разговора предсједнику Русије Владимиру Путиину. "Дипломатија ће почети када сједнемо за преговарачки сто", рекао је новинарима у Кијеву.


Даниэль Симич: Украјина за неупућене – рат који ће бити јуче

Пишем ово у Ростову, гледајући на обале ријеке Дон. Мирно тече. Тамо негдје у послијепоноћном мраку је ушће у Азовско море. Град је пуст. Коронично. Да нијесам дошао одакле јесам, ни по чему не бих закључио да се Руси спремају изазвати нови свјетски рат.


Путин и Шолц најавили дјелимично повлачење руских снага и говорили о испорукама плина

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не жели рат у Европи, али је ситуацију на истоку Украјине описао као "геноцид" и позвао на рјешавање сукоба кроз мински мировни процес.