Путин, Бајден и остали; честитали Вучићу Дан Државности Србије

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин честитао је Дан државности предсједнику Србије Александру Вучићу, уз поруку увјерења да ће ове двије земље и даље свестрано јачати руско-српско стратешко партнерство и развијати конструктивну сарадњу у различитим областима, што несумњиво одговара темељним интересима ова два братска народа.

среда, фебруар 14, 2024 / 12:23

Упутивши срдачне честитке поводом националног празника, Путин је истакао да се односи Русије и Србије заснивају на вишевјековним традицијама пријатељства, културне и духовне блискости, саопштила је прес-служба предсједника Србије.

"Искрено Вам желим добро здравље и успјех, а свим грађанима Србије срећу и просперитет", поручио је Путин у честитки.

Вучић је примио и честитку и предсједника САД Џозефа Бајдена у којој је поручено да је изградња успјешнијег и стабилнијег Балкана у интересу САД и Србије.

Наводећи да у име САД упућује најљепше жеље Вучићу и српском народу, Бајден је додао да се радује унапређењу овог циља јачањем регионалне енергетске безбједности и ширењем међусобних економских веза.

Он је истакао да САД снажно подржавају пут Србије ка ЕУ и да остају посвећене помагању Србији у јачању њених демократских институција ка испуњењу овог циља.

"Такође, охрабрујем Србију да настави са прошлогодишњим напретком оствареним у дијалогу са Косовом, којим посредује ЕУ. Договор о нормализацији и имплементацији представља кључне кораке ка мирнијој и успешнијој будућности Србије, региона, и Европе", поручио је Бајден.

Дан државности Србији и њеном предсједнику честитали су бројни свјетски лидери, а међу њима и предсједници Француске и Турске Емануел Макрон и Реџеп Тајип Ердоган, као и предсједница Индије Друпади Мурму.Оставите одговор